nb1.hu

Bognár az alapokról és a hibákról, Böde a meccset eldöntő percekről beszélt

A paksi csapat búcsúzott a Konferencia Ligától.

Az idegenbeli döntetlent követően a Paks otthon kapott ki a cseh Mladá Boleslávtól a csütörtök esti KL-visszavágón.

KL: a remek első félidő után jött a hidegzuhany, elbúcsúzott Európától a Paks

A találkozó után Bognár György, a paksiak vezetőedzője értékelte a látottakat az M4 Sport riporterének.

„Egy-két poszton egyénileg jobb játékosok voltak az ellenfélben, gondolok a 10-esre, a 23-asra és a center is nagyon kellemetlen volt. Gratulálok az ellenfélnek a továbbjutáshoz és sok sikert kívánok nekik. A csapatjátékunk megvolt, többször oda tudtuk szorítani az ellenfelet, hibára is kényszerítettük őket, de az a különbség, hogy mi mellépasszoljuk, ők meg beverik.”

A magyar szakedző a hibákra is kitért.

„Nyilván az első és az utolsó meccs félresikerült, de amikor egy lapra felteszel mindent, akkor nagyon kinyílsz hátul és sebezhetővé válsz. Komoly tanulságokkal szolgált ez a sorozat, nem lehet 5-10 perces kihagyás meccs közben, mert ha az ellenfél stabil csapatjátékot játszik, te pedig helyezkedési, technikai hibákat csinálsz, azt ezen a szinten kihasználják, nagyon koncentráltnak kell lenni végig. Az is tanulság, hogy két meccsben kell mindig gondolkodni, itthon még a Magyar Kupában sincsenek ilyen párharcok.

Bognár György úgy véli, hogy a Paks egyelőre nem tart ott, hogy ezen a szinten stabilizálja a helyét és évről évre eljusson az európai csoportkör közelébe.

Elsősorban a magyar bajnokságban kellene stabilnak lenni ahhoz, hogy idáig mindig eljussunk, ennek akár a gazdasági, akár a szakmai hátterét nézem, nincs meg az alapja.

Böde Dániel, a Paks csapatkapitánya is elmondta a véleményét a mérkőzésről.

„A második félidő első tíz percében elaludtunk. Ilyen szinten ez már nem fér bele. Úgy voltam vele, hogy ha 0-0-nál sikerült volna beállnom, akkor nagyobb területek lett volna előttem. Sajnos a bekapott gólok borítottak mindent, onnantól kezdve tudtuk, hogy nehéz lesz feltörni a védelmet.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC