nb1.hu

Bognár a sűrű menetrendet, Böde az Újpest legyőzését emelte ki

A Paks szerda este hazai környezetben lép pályára a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a montenegrói Mornar ellen. A csapat vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az esélyekről beszélt.

Bognár György: „Nagyon sok időnk nem volt, hogy megismerjük ellenfelünket. Kellemetlen együttes a Mornar, masszívan védekeznek, és általában a csapatjáték kerül előtérbe az esetükben, jó játékosokkal rendelkeznek. Továbbra is fontos, hogy két mérkőzésben gondolkozzunk, az elsőt pedig mindig szorosra kell venni, mert a másodikon dől el a továbbjutás.”

Háromnaponta meccset játszani egy külön feladat, próbáljuk úgy összesakkozni a csapatot, hogy rendben legyünk. Azok az ellenfelek számunkra sokkal jobban fekszenek, akik kezdeményezőek, játszani próbálnak, és így nekünk a középpályás labdaszerzéseinkből lehetőségeink nyílnak – ez sokat számított például a Larnaca ellen.

„A Mornart inkább a Corvinulhoz hasonlítanám, nem kezdeményező, labdabirtokló csapat, inkább a saját térfelükön, az egységes védekezésükből indulnak. Jobb és bal szélen is van megfelelő gyors és biztos játékosuk ehhez a taktikájukhoz, ráadásul egy kellemetlen centerrel is rendelkeznek. Jól tömörülnek, agresszívek.”

A Paks csapatkapitánya a csapategységet és az Újpest elleni bajnokit is kiemelte.

Böde Dániel: „A hangulatunk jó, az első mérkőzés utáni mélypontból, mint látható, hamar kilábaltunk. Egy nyelvet beszélünk, a lehető legjobban megértjük egymást, ami sokat segített, hogy gyorsan helyre tegyük magunkat. Kiváló csapategységünk van, és most a helyes úton érezzük magunkat.”

Biztos vagyok benne, hogy az Újpest hosszabbításban történő legyőzése egy óriási löketet adott a csapatnak. Hosszabbításban meccset nyerni mindig jó érzés, ilyenkor plusz önbizalmat is kapunk.

A találkozó szerdán 19:00-kor kezdődik.

Kl: sorsoltak a Paksnak és a Vidinek is, kőkemény ellenfél jöhet a Puskás Akadémiának

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC