nb1.hu

„Bödét nehéz lesz összeszedni” – alig pihenhet a Paks a kupaarany után

Mi történt Bognár György csapatával a Fradi elleni 1-6-os vereség óta?

Papp Kristóf élete legfontosabb góljának nevezte a Ferencváros ellenit, amellyel szerda este 1-0-s vezetéshez jutott a Magyar Kupa-döntőt végül 2-0-ra megnyerő Paks. Két éve a Fradi 3-0-ra megnyerte az MK-finálét a Paks ellen, tavaly augusztus 27-én pedig 6-1-re legyőzte Bognár György csapatát. Az NB1.hu a meccs után arról kérdezte a tolnaiak játékosát, hogy milyen hosszú út vezetett onnan idáig.

Akkor nem nagyon hittem volna el, hogy végül ilyen eredményes szezont zárunk majd. De kellett nagyon az a nagy vereség is, mert utána fordult meg valami nálunk. A játékunk látványra romlott, hiszen az elmúlt években azért magasabb szám állt a rúgott és a kapott góljaink mellett is. Ebből visszavettünk, de úgy néz ki, idén ez bejött.

„Meglátjuk, jövőre visszatérünk-e a régi taktikához, vagy maradunk ennél, amely eredményesebbnek bizonyult” – válaszolta Papp Kristóf.

Regeneráció és ünneplés két nap alatt?

A Paks kupagyőzelmével eldőlt, hogy jövőre a Konferencialiga helyett az eggyel magasabb polcon lévő Európa Liga selejtezőjében indulhatnak Szappanos Péterék.

„Ez is fontos hozadéka az aranyéremnek, de nyilván nem engedtük el az ezüstérmet, amely szintén EL-indulást ért volna” – fogalmazott Papp, aki egy dolgot sajnál csak, hogy a szerdai finálé után túl gyorsan következik a paksiak végső dobogós helyezéséről döntő szombati, Kisvárda elleni mérkőzés.

Paksi FC - Ferencváros Magyar Kupa-döntő Papp Kristóf Forrás: facebook.com/paksifcofficialsite
facebook.com/paksifcofficialsite

„Kicsit furcsa, hogy két nap múlva kell játszanunk, jó lett volna még egy plusz nap. Nem tudom, hogy lesz meg a regeneráció és az ünneplés is egyben. De arra a találkozóra is ugyanúgy készülünk, szeretnénk a maximumot kihozni az évből, ha már idáig eljutottunk” – jegyezte meg a játékos a hétvégi lehetőségről, amely beteljesítéséhez a Paksnak vélhetően győzni kell. A Diósgyőrt vendégül látó Fehérvárnak kétpontos hátránya van a kupagyőztes , de ha nyer, a Paks pedig csak ikszel, akkor több győzelmük miatt Fiola Attiláéké az ezüst.

Papp Kristóf – Varga Barnabás 3-0

Az MK-aranyat azonban már senki nem veheti el az első kupájukat bezsebelő paksiaktól, és Papp Kristóf fejesgólja is történelminek számít. „Minden bizonnyal ez volt pályafutásom eddigi legfontosabb gólja. Azért egy döntőben, 0-0-s állásnál gólt szerezni nem rossz” – nyilatkozta a héten duplán ünneplő Papp.

„Kedden lettem 31 éves, nem szoktam kívánni, de ha kívántam volna, akkor az biztosan a kupagyőzelem lett volna” – mondta az idei MK-sorozatban a harmadik gólját szerző középpályás.

Papp ezzel hármat rászámolt a tavalyi paksi gólkirály Varga Barnabásra, aki a Fradi színeiben, idén egyetlen találatig sem jutott a kupában, a döntőben még büntetőt is hibázott.

Azért gólszerzésben nem hasonlítanám magam Varga Barnihoz. Ez most így jött ki, és ne feledjük, a bajnokságban azért szállította a gólokat. Meg remélem, az Európa-bajnokságon is fogja

– mosolyodott el a sportszerűen nyilatkozó Papp.

Csülökkel az ezüstéremért

Hogy minek köszönheti gólerősségét, azon neki is gondolkodnia kellett. „Az elődöntőben kicsit feljebb játszottam, mint szoktam, ennek is köze lehetett hozzá. A szögleteknél pedig mindig ott vagyok, szerencsére most engem talált meg a labda.”

A döntőbeli siker receptjét is megadta: „Kellett a győzelmünkhöz egy ragyogó kapusteljesítmény, meg persze valamennyi szerencse is. De én úgy gondolom, hogy ezért egész évben és a mostani meccsen is megdolgoztunk. Nem olyan régen történt az egyik meccsünkön, a Kecskemét ellen egy hasonlóan korai kiállítás, tanultunk belőle, és próbáltuk átvészelni a helyzetet. Szerencsére Böde Dani csinált egy kiállítást a túloldalon, és onnantól lélegzethez jutottunk.”

Kérdésünkre, hogy ki lesz (vagy azóta már volt) az ünneplés főkolomposa, így válaszolt: „Böde Dani. Utána nehéz lesz összeszedni őt a hétvégi meccsre” – nevette el magát Papp Kristóf, hozzátéve, hogy a kupagyőztes menü is megvan már: „Csülköt fogunk enni.”

Paksi FC - Ferencváros Magyar Kupa-döntő Papp Kristóf Forrás: facebook.com/paksifcofficialsite
Forrás: facebook.com/paksifcofficialsite

Ilyen tehát egy 100 százalékban magyar csapat élete, de mit szól hozzá a gólszerző, hogy csak honfitársakkal találkozik az öltözőben? „Szeretjük egymást, és segít, hogy egy nációból származunk. Mindenki ismer mindenkit, a csapat magja régóta együtt van itt, Pakson. Segítjük egymást az öltözőben is, jól elvagyunk, ezért biztosan ez is sokat hozzátesz a sikereinkhez, hogy mindannyian magyarok vagyunk. A csapategység nagy erényünk évek óta, az emberhátrányból is emiatt tudtunk jól kijönni. Ott vagyunk mindig egymásnak, ha valakinek például nem úgy sikerül a meccs, mert mondjuk kiállítják. Ez mindig is jellemző volt ránk, de idén talán hatványozottabban.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC