nb1.hu

Böde méltó társa, szomorú fradisták, nagyot kaszáló Újpest: folytatódik az NB I

A szurkolói segítségre mindegyik csapatnak szüksége lesz.

Örülhetnek a magyar foci rajongói: hétvégétől újra tétmeccseket nézhetnek. Egyelőre csak az NB I-es és az NB II-es bajnokság folytatódik. Ebben az összeállításunkban a hétvégi, élvonalbeli találkozókat mutatjuk be az eddigi, téli átigazolásokon keresztül.

Az őszi és a tavaszi szezonok első fordulóinak a jellemzője, hogy nincs értelme arról beszélni, hogy milyen formában vannak a csapatok a meccseik előtt. Mert nincs ehhez igazi támpont. A felkészülési meccseken ugyanis nem az eredmény a fontos, hanem a taktikai elemek gyakorlása, kipróbálása, a megfelelő fizikai állapot elérése. Ezért a téli átigazolási időszakban történt változásokra koncentrálunk elsősorban.

MTK Budapest-Újpest
Péntek 20.00

Az MTK-játékosok közül, akik rendszeresen a kezdőcsapatban játszottak, senki sem ment el. Ez lehet a legjobb hír a kék-fehérek számára. És az is, hogy a sérülése után, szegedi kölcsönjátékából visszatért Nagy Zsombor, aki nagyon népszerű a szurkolók körében. Az érkezők között a sérüléséből felépült Marin Jurina van, akit a DVTK-tól igazoltak le a klubvezetők. Bobál Dávid még mindig sérült, de ami szintén fontos, hogy Németh Krisztián múlt heti sérülése nem volt komoly.

Az Újpestből több légiós is távozott a télen. Lirim Kastrati (Widzew Lódz), Oliver Jürgens (DAC), Milos Koszanovics (Ajman Club), Märten Kuusk (GKS Katowice), Djordje Nikolics (Sivasspor) Közülük csak Koszanovics ment el szabadon igazolhatóként, így jelentős bevételre tettek szert a lila-fehérek. Albi Dokka, az FK Tiranától érkezett a napokban, korábban Kispesten is játszott. Nebojsa Vignjevics január elején arról nyilatkozott, hogy 4-5 minőségi játékosra lenne szüksége, de rájuk még várni kell. Az Újpest nagyon rosszul zárta az őszt, már az elején bizonyítania kellene…

ZTE FC-Fehérvár FC
Szombat, 12.30

Zalaegerszegről egyetlen olyan futballista sem ment el végleg, akit hiányolnának a szurkolók. Kiss Bence Kecskemétről, Vogyicska Balázs Soroksárról jött. Szalay Szabolcsot végül nem engedték el a klubvezetők a Vasashoz. Klausz Milán viszont Szegedre került kölcsönbe. Márton Gábornak, aki idény közben vette át a csapat szakmai vezetését, most volt ideje nyugodtabb körülmények között dolgozni a játékosaival. A nyugalom fontos, mert a ZTE-nek győznie kell, hogy sorozatosan pályára léphessen.

A Fehérvár FC úgy kezdte a bajnokságot, hogy a biztos bennmaradás a célja. Ezt a jelek szerint könnyen teljesíthetik a fehérváriak. Ehhez viszont az kell, hogy hasonlóan jól szerepeljenek, mint az ESMTK elleni kupabukás után. Ha meg ugyanúgy játszanak, valós esélyük lehet a dobogóra. Kenan Kodro távozása akár nagy veszteség is lehet, de helyettesíthető is, más taktikai rendszerrel is. Simut Mario Lucas nagyon tehetséges, támadószellemű futballista. A nagy kérdés az, hogy az Inter Miami volt játékosa, a nemrég bejelentett Nicolás Stefanelli milyen mentális és fizikai állapotban van.

Kisvárda-FTC
Szombat, 15.00

Nagy eredmény volt a Kisvárdának, hogy 2023 utolsó meccsén magabiztosan győzte le az Újpestet. Emiatt nem írhatták le senki a téli pihenő előtt Feczkó Tamás csapatát. Három olyan légiós érkezett a télen, mint Andrija Filipovic (Aktobe), Bernardo Matic (Ordabaszi) és Wellington Nem (EC Vitória), akik az alapképességeik alapján erősítést jelenthetnek. A kérdés csak az, hogy mikor illeszkednek be és hogy milyen állapotban vannak. A Kisvárda az első négy tavaszi meccsét otthon játssza, majd a rivális Kövesdhez látogat. Sokatmondó sorozat lesz…

Kisvárda: nincs játékengedélye a brazil sztárigazolásnak, Révész szerint nagyon erős a keret

A Ferencváros leigazolta a Viditől Kenan Kodrót. Ő a legfontosabb szerzemény, mert még bizonytalan, hogy Varga Barnabás mikortól lesz bevethető. Kodro érkezésével tovább bővültek Dejan Sztankovics lehetőségei a támadásokban. Habib Maiga (Metz), Edgar Szevikjan (Nyizsnyij Novgorod) szintén vezéregyéniségek lehetnek és a szurkolók kedvenceivé válhatnak. Ez fontos lenne, mert a fradisták nagyon elszomorodtak Sigér Dávid csütörtöki távozása miatt. Az FTC-nek februárban sok tétmeccse lesz. Ha ezekből jól jön ki, akkor az elmélet mellett a gyakorlatban is a bajnoki aranyérem legesélyesebbje marad.

Sigér Dávid a Fehérvárhoz tart – NB1.hu-infó

DVSC-DVTK
Szombat, 17.30

A DVSC vezetőinek, edzőinek, játékosainak és a szurkolóinak az álma, hogy a Loki újra dobogós legyen. Jorgo Pëllumbi (NK Varazdin), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE), Thor Úlfarsson (Houston Dynamo) érkezése is alapot adhat a remélt jó folytatáshoz. Utóbbitól nagyon sokat remél a szakma is. Szuhodovszki meg azért is küzd, hogy bekerüljön a magyar válogatott Eb-keretébe. Ha a Loki mögött ott áll a szurkolótábora, az sokat segíthet.

Már bizonyított Debrecenben 20 ezer néző előtt a DVTK megbízott vezetőedzője

Utóbbi kijelentés igaz a Diósgyőrre is. Még akkor is, ha a klubvezetők szerdán menesztették a posztjáról Kuznyecov Szergej vezetőedzőt. Annyit tudni, hogy Debrecenben Simon Miklós vezeti majd a diósgyőrieket. A klubnak fontos a fiatal percek után járó központi támogatás, így a jelek szerint kevesebb játéklehetőséget kapnak majd a légiósok.

Mezőkövesd-Kecskemét
Vasárnap, 15.00

Bőle Lukács (Paksi FC), Lucas Hedlund (Utsiktens BK), Jairo Samperio (Honvéd)
Szilágyi Szabolcs (Vasas FC), Szolgai Máté (DAC) azok, akik a télen kerültek a Mezőkövesdhez. Utóbbi két játékos kölcsönben érkezett. Bőle és Szilágyi szerződtetése azt is mutatja, hogy a stáb a szélső posztokon mindenképpen javítani, főleg gyorsítani akart. A legnagyobb érték viszont Stefan Drazics megtartása lehet, aki néha egyedül is életben tartotta a csapatot. A hazai meccseken és a közvetlen riválisok ellen nem hibázhat a tavasszal Kuttor Attila csapata.

Szuhodovszki Soma (DVSC) és Szalai Gábor (Lausanne-Sport) távozásai fájó veszteségek lehetnek a Kecskemétnek, de az értük kapott pénz tovább stabilizálja a gazdasági helyzetet. Ráadásul a két távozónak köszönhetően a korábbi közönségkedvenc, Lukács Dániel is visszatérhetett Diósgyőrből. Ha Szabó István kulcsemberei közül senki nem lesz sérült, mint az ősszel, akkor sok látványos KTE-meccsnek örülhet a közönség.

Paks-Puskás Akadémia
Vasárnap 17.30

A közvetlen kezdőcsapatból senki nem ment el. Ami viszont ugyanilyen fontos a Paksnak, az az, hogy Tóth Barna (Kecskemét) személyében olyan támadót igazoltak, aki remekül érkezik a kapu elé (mint korábban Varga Barnabás és még mindig Bőde Dániel), erős fizikumú (mint korábban Ádám Martin és még mindig Bőde Dániel). Így a Paks még bátrabban játszhatja a kedvenc játékát, mert már nem csak Böde és a hatosból előrelépő Windecker József tud jól érkezni az ellenfél kapuja elé. Tóth és Böde fizikailag a legkeményebb, akár együtt játszó, akár egymást váltó párost alkothatják az NB I-ben.

Urho Nissilä (Kuopion Palloseura), Bévárdi Zsombor (Debrecen) személyében két olyan játékos érkezett a télen a Puskás Akadémiához, akik hozzájárulhatnak a stabil játékhoz. A legfontosabb viszont az őstehetség Gruber Zsombor megtartása lenne, akit az FTC is elvinne. A Puskás Akadémia célja a dobogó, ehhez viszont idegenbeli győzelmek is kellenek. Ezért lehet már rögtön a bajnokság egyik leglátványosabb találkozója ez az összecsapás. Pláne azért, mert az eddigi Bognár György-Hornyák Zsolt csörték is azok voltak.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC