nb1.hu

Böde-gól, két piros, fantasztikus hajrá: a Paks balhés meccsen lépett óriásit a továbbjutás felé

Kilenc emberrel fejezték be a meccset a montenegróiak.

A Paks 3-0-ra legyőzte a montenegrói Mornart a Konferencia-liga-selejtező 3. fordulójának első meccsén, így nagy előnnyel utazhat a jövő heti visszavágóra.

A mérkőzés valószínűleg sokáig emlékezetes marad. A 38. percben emberelőnybe került a Paks, miután Ondong-Mba megtaposta Vécseit – ennek ellenére mégis a montenegróiak jártak közelebb a gólhoz a szünet előtt. A második félidő elején aztán nem kellett sokat várni arra, hogy megtörjön a gólcsend: Windecker beadása után Böde fejelt a kapuba.

Ezt követően jött egy újabb Mornar-piros, a Paks így kettős emberelőnyben játszhatta végig az utolsó bő harminc percet. A Mornar minden lehetőséget igyekezett kihasználni, hogy húzza az időt, ám a szimulálásnak és az időhúzásnak végül ők itták meg a levét: a tízperces hosszabbításban előbb büntetővel duplázta meg az előnyét Bognár György együttese (Szabó Bálint lőtte be a VAR-vizsgálat előtt még szabadrúgásnak ítélt tizenegyest), majd a lefújás előtt Tóth Barna állította be a megnyugtató, 3-0-s végeredményt.

A Paks a Larnaca ellen ugyanebből az előnyből utazhatott a visszavágóra, ott 2-0-s siker lett a vége – most is nagy az esély.

Konferencia-liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

Paks-Mornar 3-0 (0-0)

Paks: Szappanos – Osváth, Kinyik, Szabó – Ötvös, Vécsei (Szabó B., 46.), Papp (Mezei 67.), Windecker (Zimonyi 73.), Vass – Haraszti (Kocsis 82.), Böde (Tóth B. 73.)

Mornar: Popovic, Stevanovic, Kaludjerovic, Djurisic (Cetkovic 82.), Kishi (Vukovic 67.), Mitrovic, Zoric, Vusurovic (Trifunovic 90+3.), Ljutica, Vukotic (Seratlic 67.), Ondong-Mba

Piros lap: Ondong-Mba 38., Djurisic 60.
Gólszerzők: Böde 58., Szabó B. 90+6. (11-esből), Tóth 90+8.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC