nb1.hu

BL: egy gólos előnyben a Klaksvík, idegenben került hátrányba a Topolya

Még mindig veretlen a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában a Ferencvárost kiejtő feröeri bajnok.

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében hat mérkőzést rendeztek kedden. A bajnoki ágon a Fradit 3-0-s összesítéssel búcsúztató KÍ Klaksvík hazai pályán fogadta a Molde együttesét. A gól nélküli első játékrészt követően Magnus Eikrem juttatta vezetéshez a norvég bajnokot a 49. percben. A hazaiak szűk negyedórával később egyenlítettek – a Groupamában duplázó – Arni Frederiksberg szemfüles találatával.

A találkozó hajrájában egy kontratámadás végén ismét Frederiksberg volt a főszereplő, aki elemi erővel bombázott a bal felső sarokba. A Klaksvík 2-1-es győzelmet aratott, így még mindig veretlen a BL jelenlegi kiírásában.

A nem bajnoki ágon története első BL-mérkőzését játszotta a Topolya. A szerb bajnokságban vitézkedő együttes Portugáliában kezdte meg szereplését, ám az első félidő közepén kétgólos hátrányba kerültek a házigazda Braga ellen. A fordulás után egészen a 87. percig kellett várni újabb gólra, ekkor a csereként beállt Djalo volt eredményes portugál részről.

A topolyaiak kispadján ott volt a Debrecentől szerződtetett Sós Bence, ám a magyar támadó nem kapott játéklehetőséget a meccsen. A Braga simán nyert 3-0-ra, kényelmes előnyből várhatja a visszavágót.

Bajnokok Ligája-selejtező, harmadik forduló, első mérkőzések:
KÍ Klaksvík (feröeri)Molde (norvég) 2-1 (0-0)
Gólok: Frederiksberg (64., 86.), illetve Eikrem (49.)

Braga (portugál) – Topolyai SC (szerb) 3-0 (2-0)
Gólok: Bruma (17.), Pizzi (19.), Djalo (87.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC