nb1.hu

Betegségek a Lokinál és a ZTE-nél, több visszatérő Kisvárdán – reakciók

Játékosát dicsérte a Honvéd edzője, motivált a Vidi és a Paks is.

 

Három mérkőzést rendeznek szombaton az NB I-ben. Lássuk, hogyan várják ezeket a főszereplők!

 

14.30: Kisvárda-DVSC

Török László (a Kisvárda vezetőedzője): „A negatív szériánk a Vasas elleni mérkőzés után kezdődött, két nagyon fontos meccset veszítettünk el Budafokon a Magyar Kupában, illetve a Kecskemét ellen a bajnoki dobogósok mérkőzésén. Egymásra épülő negatív hatások értek bennünket, ez kudarcot jelentett mindenki számára. Az eredménytelenség mellett a kisebb-nagyobb sérülésekkel és betegségekkel is küzdöttünk, ez még azóta is tart. Ezzel együtt túl kell lendülnünk a vereségek okozta lelki problémákon is. El kell ismerni, nem a legjobbunkat nyújtottuk, a csapat és a stáb sem, ám reméljük, ilyen szempontból kezdetét veszi a felemelkedés időszaka. Erőt meríthetünk a korábban jobban sikerült mérkőzéseinkből, és abból, hogy a bajnokság első és második körének jelentősebb részében is őriztük dobogós helyezésünket, amit a bajnokság végére is meg szeretnénk tartani. Továbbra is csak a magunk dolgával kell foglalkoznunk. A Debrecen az edzőváltást követően indult meg felfelé, stabilizálódott a klub helyzete és a csapat játéka is, és látszik, hogy a szakmai munkához is megtalálták a megfelelő vezetőedzőt. Szó szerint futballoznak, méghozzá jól, magas színvonalon. A fejlődés, amin keresztülment a DVSC, eredményekben is megmutatkozik, a jelenlegi helyezése a tabellán igen előkelő, egy ponttal és egy helyezéssel vannak tőlünk lemaradva. A keretet kiváló futballisták alkotják, úgy tűnik, minden a helyén van náluk, de természetesen nem lehet más célunk, mint a győzelem. Csütörtökön tudtunk először teljes létszámban edzeni, köztük az olyan játékosokkal, akik sérülésből és betegségből jöttek vissza.”

Srdjan Blagojevics (a DVSC vezetőedzője): „A Kisvárda a legjobb csapatok egyike Magyarországon, és biztos vagyok abban, hogy harcolni fog azért, hogy megtartsa dobogós helyét. Nagyon erős együttesről van szó, ezt a legutóbbi egymás elleni találkozó alkalmával is bizonyította, amikor is hazai pályán 3-2-re veszítettünk ellene. Nekünk elemeznünk kell, hogy miben kell még fejlődnünk és meg kell találnunk az ellenfelünk gyenge pontját. Nehéz meccs vár ránk, de láthattuk, hogy a Kisvárda sem tud mindig győzni, hiszen kiesett a kupából és a Kecskemét ellen is kikapott, ezért úgy gondolom, hogy van esélyünk, ha jól használjuk ki a helyzeteinket. Van néhány kisebb problémánk, többek között az, hogy Manrique az előző mérkőzésen piros lapot kapott, valamint egészségügyi gondok is adódtak, néhány játékos és az edzői stáb egy része is megbetegedett. Ettől függetlenül ugyanúgy dolgozunk és természetesen a legjobbakat reméljük.”

 

17.00: Paks-MOL Fehérvár FC

Varga Barnabás (a Paks játékosa): „Kellemesebb helyzetben vagyunk, mint a Fehérvár, de ennek ellenére ugyanúgy kell játszanunk, mint az előző két meccsünkön, pláne, hogy ismét itthon, saját közönségünk előtt lépünk pályára. Nehéz, kemény találkozó lesz, de mindenképpen szeretnénk megszerezni a három pontot.”

Sajbán Máté (a Paks játékosa): „A PAFC és a ZTE után zsinórban a harmadik bajnoki győzelmünket várom, ez lenne a legfontosabb! Az utóbbi két mérkőzésünkön végre olyan teljesítményt mutattunk, amire már régóta vártunk, jó játékkal. Agresszív, támadójátékot kell ismét mutatnunk.”

Kádár Tamás (a Paks játékosa): „Akárhogy nézzük, a Videoton az a Videoton. Jó játékosaik vannak, igaz, az elmúlt időszakban gyengébben szerepeltek. azt kell folytatnunk, amit a múlt hétvégén abbahagytunk. Csapatként kell jól működnünk mind elöl, mind hátul, ha ez menni fog, itthon tartjuk a három pontot.”

Lirim Kastrati (a MOL Fehérvár FC játékosa): „Nagyon motiváltak vagyunk, sokat vártunk a múlt heti győzelemre, amiért megküzdöttünk a pályán. Ezt követően természetesen jobb a hangulat is, a héten megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni a szombati meccsre, minden játékos száz százalékosan motivált, a győzelemért fogunk pályára lépni. Tudjuk, hogy a Paksnak magas és erős csatárai vannak, sok beadással operálnak, nekik ez a stílusuk. A miénk más, de felkészültünk belőlük is, biztos vagyok, hogy mindenki ki fogja magából adni a maximumot.”

 

19.30: Honvéd-ZTE

Dean Klafurics (a Honvéd vezetőedzője): „A játékunk minden aspektusában próbálunk előre lépni, így nem kifejezetten erre építjük fel a taktikánkat, de fontos elem a rögzített helyzetek tekintetében, hogy sémákra épített mozgásokkal bontsuk meg az ellenfelünket. Örülök a három fejesgólnak, de a játékosaim csapatként mutatott teljesítményének és küzdeni akarásának még jobban. Ha a riválisokkal szemben a fejjátékunk is egy eszköz lehet, akkor építeni fogunk rá, de nem kizárólagosan csak erre. Nagyon büszke vagyok Tamás Krisztiánra, az a harciasság és higgadtság, ahogyan játszott, az példaértékű volt, de ez a csapat érdeme volt, aminek természetesen ő is a szerves része. Azért játszik hétről hétre, mert elégedett vagyok a hozzáállásával és a teljesítményével, de tudom, hogy nem csak benne van meg mindez. A keretben rengeteg játékos van, így amikor valaki megkapja a lehetőséget, akkor élnie kell vele, ahogyan azt ő is tette. Boldog voltam és elégedett. A segítőim és a keret miatt voltam boldog, mert tudtam mennyit jelent ez mindenkinek és éreztem, hogy a rengeteg balszerencse és egyéb dolog után végre megszületett az első olyan eredmény, ahol az összkép rendben volt. Minden győzelem magabiztosságot és önbizalmat kölcsönöz, könnyen meglehet, hogy ezzel jobb mentális állapotba kerülhetünk, de ennek megtartásához ugyanúgy száz százalékos munkára lesz szükség, mentálisan és fizikailag is rendben kell lenni. Még mindig a kieső helyen állunk, de azért dolgozunk, hogy ezen mihamarabb változtassunk.”

Ricardo Moniz (a ZTE vezetőedzője): „Komoly lecke volt számunkra a Paks elleni találkozó, sokat gyakoroltuk a hét folyamán a védekezést. Tudjuk, hogy a Honvéd is erős a levegőben, a Puskás Akadémia ellen is három fejesgóllal tudták megnyerni a mérkőzést. Kulcsfontosságú lesz az, hogy a szombati mérkőzésen végig szervezetten védekezzünk és ne kapjunk gólt. Jelenleg több játékosunk is betegséggel küszködik, de pozitívak vagyunk és bízunk benne, hogy szombatra már játékra készen fognak állni.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC