nb1.hu

Benne van a pakliban, hogy Szappanos Péter távozhat Paksról

Fontos kapusfejlemény lehetett a Kispest bajnokiján is.

A Paks kapuját a nyári nemzetközi kupameccseken a tolnaiak első számú kapusa, Szappanos Péter védte. Vasárnap azonban, a DVTK elleni, 2-2-re végződött bajnokin már Simon Barnabás kapott bizalmat Bognár György vezetőedzőtől.

Az NB1.hu értesülései szerint ennek a döntésnek nem feltétlenül csak szakmai okai voltak. Úgy tudjuk, Szappanos Belgiumban folytathatja pályafutását.

Szappanos eddig 168 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, és egyszer a magyar válogatottban is bizonyíthatott, méghozzá 2022 novemberében a Puskás Arénában, Görögország ellen. Ez a találkozó volt Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése a nemzeti csapattól. Szappanos tagja volt a nyári Európa-bajnokságon a nemzeti csapatunk keretének.

A magyar válogatott által 2-1-re megnyert találkozón Szappanos a 90+2. percben váltotta Dibusz Dénest. A 33 éves kapus értékét a Transfermarkt 500 ezer euróra becsüli. Szerződése 2026 nyaráig köti a tolnaiakhoz.

Honvéd: újabb válogatott játékos távozhat

Érdekes tény lehet az is, hogy Dúzs Gellért nem védett a Budafok-Honvéd 3-3-ra végződött NB II-es bajnokin vasárnap. Az NB1.hu korábbi információi szerint a kispestiek tehetséges kapusa megfelelő ajánlat esetén távozhat.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC