nb1.hu

Benézte a VAR, bírói hiba sújtotta Szoboszlaiékat

Szabályos gólt vettek el a Liverpooltól, amely így kettős emberhátrányban 2-1-re kikapott a Tottenhamtől az angol bajnokságban.

Mint ismert, a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool a hajrában kapott góllal elveszítette a Tottenham elleni, idegenbeli bajnokiját. A Pool a 26. percben Curtis Jones kiállítása miatt emberhátrányba került, ám nyolc perccel később a hálóba talált. Luis Díaz góljánál azonban a partjelző intésére Simon Hooper lest ítélt, ám mint utóbb kiderült, tévesen. A hiba orvosolható lett volna, ám az erre hivatott VAR-szoba elmulasztott közbelépni, a játék ment tovább.

A mérkőzés után nem sokkal az angol játékvezetői testület közleményben ismerte el, hogy emberi hiba történt. „A PGMOL (Professional Game Match Officials Limited – a szerk.) elismeri, hogy a Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzés első félidejében jelentős emberi hiba történt. A Luis Díaz által lőtt gólt a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló ténybeli hiba volt, és a gólt a VAR beavatkozásával meg kellett volna ítélni . A VAR azonban elmulasztotta a beavatkozást” – idézi a közleményt a Sky Sportsra hivatkozva a Nemzeti Sport. A PGMOL hozzátette: megvizsgálják a hibához vezető körülményeket és felveszik a kapcsolatot a Liverpoollal.

A testület felelősségvállalása hallatán Szoboszlaiék edzője, Jürgen Klopp finoman szólva sem volt elragadtatva. „Kinek segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. Senki sem vár el 100 százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat” – mondta a német menedzser.

A mérkőzést végül kalandos úton a Tottenham nyerte meg. A tíz emberrel játszó Pool az első félidő hosszabbításában Gakpo révén egyenlített, ám nem bírta ki a végéig. A 69. percben Diogo Jota is mehetett zuhanyozni, a kettős emberelőnyhöz jutó Spurs pedig Matip öngóljával a 96. percben megszerezte a három pontot. Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC