nb1.hu

Bejelentette visszavonulását Szalai Ádám

86 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben.

A magyar válogatott hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette visszavonulását Szalai Ádám. Szalai legutóbbi klubja a svájci Basel volt, ezt megelőzően több német csapatban (Schalke, Mainz, Hoffenheim) is megfordult.

A nemzeti együttesben 2009 februárjában debütált, ekkor a magyar válogatott Izraellel játszott felkészülési mérkőzést. A találkozót egyébként az izraeliek nyerték meg 1-0-ra. Szalai a magyar válogatottban 26 gólt szerzett, legutóbb tavaly szeptemberben a németek kapuját vette be, ezzel pedig a mieink 1-0-ra diadalmaskodtak Lipcsében. A 2016-os és a legutóbbi Eb-n is a magyar keret tagja volt.

Szeretném bejelenteni, hogy befejezem a pályafutásomat. Ezt nem hirtelen hoztam meg, hanem alaposan átgondoltam. Az volt a célom, hogy a legmagasabb szinten kezdjek, és a legmagasabb szinten is fejezzem be. Nagyon büszke vagyok, hogy tizenkét évet szerepelhettem a Bundesligában. Arra is büszke vagyok, hogy jelenleg én vagyok a legeredményesebb magyar játékos a Bundesligában. Arra szintén, hogy két csapattal a BL-ben szerepelhettem. Azt a tudást és tapasztalatot, amit összegyűjtöttem, először itthon szeretném kamatoztatni. Jellemző rám, hogy olyan dolgokat szeretek elvállalni, amikkel 100 százalékosan tudok azonosulni” – mondta Szalai a sajtótájékoztatón.

Az NB1.hu azt kérdezte Szalaitól, hogy ki lett a legjobb barátja a futballnak köszönhetően. Valamint arról is érdeklődtünk, hogy nem hiányoztak-e neki az NB I-es meccsek.

„Többször elmondtam, hogy nem tervezem, hogy itthon szerepeljek, bár ettől függetlenül összejöhetett volna ez, de ez nem volt a céljaim között. Rengeteg emberrel vagyok jó viszonyban, de nagyon mély barátságot csak két-három emberrel ápolok. Próbáltam olyan barátságokra építeni, amelyek valóban azok” – válaszolta Szalai Ádám.

Íme a magyar válogatott mai sajtótájékoztatója:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC