nb1.hu

Beismerés: felőrölte a DVTK a megyei riválisát

A hosszabb kispad döntő tényező volt.

A DVTK bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé, miután Kazincbarcikán győzelmet aratott. A 3. forduló záró mérkőzésén a DVTK dominált az első félidőben, és Jurek Gábor pontos fejesével megszerezte a vezetést. Nem sokkal később azonban a hazai csapat egy távoli lövéssel egyenlített. A második félidőben a Kazincbarcika egy gyors ellentámadás végén vezetést szerzett, de Varga Zétény találatával a Diósgyőr újra kiegyenlített. A hosszabbítás során a DVTK fölénye már gólokban is megmutatkozott. A 46. percben becserélt Marko Rakonjac két találatával végül biztos, 4-2-es győzelmet aratott.

A két vezetőedző így értékelt a mérkőzés után.

Erős Gábor (Kazincbarcika):

„Dicséret illeti a csapatot, nagyon sokáig méltó ellenfelei voltunk a Diósgyőrnek. Egygólos hátrányban fordítani tudtunk, viszont a Diósgyőrnél olyan játékosok tudtak beállni, akik pluszt tudtak hozzáadni, új lendületet hoztak. Jelenleg a mi keretünk ennyire képes. Felőrölt bennünket a Diósgyőr. Ha őszintén nézem, a döntetlen reális eredmény volt a 90 percet tekintve, de a hosszabbításban már jobb volt a DVTK. Ellenfelünk megérdemelten jutott tovább, sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban a kupában.”

Magyar Kupa: Tiszafüredre utazik a Ferencváros, BVSC-Újpest

Vladimir Radenkovic (DVTK):

„Gratulálok a kollégámnak, mert nagyon jól játszott a csapata. Be kell valljam, időként problémát jelentett nekünk, ahogyan játszottak. Az elején meg voltak a helyzeteink, azonban ezek nem mentek be, és a Barcika, rutinos játékosainak köszönhetően átvette az irányítást. Jól változtattak pozíciót a játékosok, és jó támadásokat vezettek. Innentől kezdve egy klasszikus kupameccsé vált a találkozó, s ha nem rúgunk gólt, nehézzé válik minden. Az volt az erényünk, és ez fordította meg a mérkőzést, hogy sokkal erősebb volt a kispadunk, akik onnan beszálltak, plusz energiákat tudtak hozni. Nem mondhatnám, hogy könnyen nyertünk, de nem volt könnyű, büszke vagyok a játékosaimra, leginkább arra, hogy akik a kispadon kezdtek, azok teljes motivációval szálltak be a mérkőzésbe.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC