nb1.hu

BBC: Szoboszlai és a kritikák

Mindig találnak rajta újabb fogást.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott és a Liverpool középpályása, mindig érdekes témát kínál. Nemcsak a pályán nyújtott kiváló teljesítményével, hanem a remek nyilatkozataival is. A róla szóló hírek a legtöbb embert vonzzák, de még mindig akadnak, akik nem ismerik el a nagyságát.

PUSKÁS NYOMÁBAN

A Liverpool rajongói imádják, és a magyar legenda, Puskás Ferenc lehetséges örököseként emlegetik – írja a brit közmédia a játékosról.

Utóbbi jelenséggel is foglalkozott a BBC német szakírója, Constantin Eckner” – vette észre a HVG. A brit közmédia portréja szerint a Liverpool magyar középpályása azért lehet képes elviselni a nagy előd nyomdokában járókra nehezedő terhet, mert erőt merít a kritikákból, és jól érzi magát a bőrében.

‘In the realm of Puskas’ – the rise of Liverpool’s Hungarian hero

Dominik Szoboszlai is becoming a fan favourite for Liverpool and Hungary – BBC Sport charts the rise of the talented midfielder.

ELEMZÉS

A BBC elemzése emlékeztet, hogy az utolsó Eb-csoportmeccsen két gólt is szerző Szoboszlai a Montenegró elleni győzelem után lehúzott egy pálinkát is, aztán megénekeltette a Puskás Aréna lelátóját.

Innen ugrik vissza az időben arra a pontra, amikor a magyar focista 16 évesen külföldre igazolt, és sokan kétkedve fogadták a döntését.

Szoboszlain a kritikusai mindig találtak újabb fogást: lesajnálták, amikor „csak” a Lipcsében játszott, vagy amikor lemaradt a 2021-es Eb-ről, de még akkor is, amikor idén nyáron a Liverpool 70 millió euróért igazolta le őt. Ekkor leginkább azt pedzegették rosszmájúan, hogy vajon elbírja-e majd a rá nehezedő nyomást.

Szoboszlai, aki többször beszélt már arról, hogy szívesen olvasgatja a róla szóló negatív kommenteket, és motivációt merít a kritikákból. Az Anfielden és a magyar válogatott csapatkapitányaként is hamar rácáfolt a kétkedőire.

„Elmentem [a Liverpoolba], beverekedtem magam a csapatba, kezdő lettem, gólokat rúgtam, gólpasszt adtam, jól játszottam, és alapjátékos lettem” – idézi a brit lap Szoboszlai egy korábbi nyilatkozatát.

HOZZÁJÁRULÁS

Szoboszlai azzal is hozzájárul a Magyarországról és a magyar labdarúgásról alkotott pozitív képhez, hogy nem csak a focinkat, hanem az országunkat is képviseli. Az egészséges önbizalma meg teljesen rendjén van.

Szoboszlai ugyanis nem kishitű, hanem pontosan tudja, mire képes.

A pályán és azon kívül is.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC