nb1.hu

Banja Luka-FTC: Varga ismét betalált, 210 perc után büntetők döntöttek

A rendes játékidőben nem bírt ellenfelével a Ferencváros.

Gól nélküli döntetlen után Boszniában lépett pályára a Ferencváros az Európa-liga főtáblájáért folytatott harcban, az ellenfél a Borac Banja Luka volt. Pascal Jansen a kezdőcsapat nevezte Misidjant és Pesicset is, Varga Barnabás csak a kispadon kezdett.

Az álmoskásan kezdődő találkozó 12. percében Abu Fani lövése szállt kicsivel mellé. A szépen lassan mezőnyfölényt kialakító Ferencváros kapusát az első félóra végén Herrera tette próbára, egy távoli rakétát fogott Dibusz magabiztosan. A bosnyák csapat jól zárta a mélységi beindulásokat, de az első félidőben mindkét csapat prioritása az volt, hogy ne kapjon gólt.

A második játékrész elején próbálta kicsalogatni a Banja Luka védekezésre berendezkedő játékosait a Fradi, de a játéktördelést mesterien űzték a bosnyákok ezen a találkozón is. A 71. percben egy FTC-szöglet után Cissé próbálta bekotorni a labdát a kapuba, ami végül mellé gurult. Igazán nagy gólhelyzet nélkül telt el az első 90 perc.

A hosszabbítás elején Kady lövését fogta Manojlovic. A 103. percben egy hazai szöglet után Cisséről becsorgott a labda a ferencvárosi kapuba, 1-0. A 109. percben a bosnyák kapus hibája után büntetőt ítélt a játékvezető a Fradinak. A tizenegyest Varga higgadtan lőtte a hálóba, 1-1. Mivel több gól nem született, jöhettek a büntetők, ahol a bosnyákok háromszor is hibáztak, így a Fradi ott lesz az Európa-liga főtábláján.

Európa-liga-selejtező, visszavágó
BORAC BANJA LUKA – FERENCVÁROSI TC  1-1 (0-0, 0-0) büntetőkkel 2-3
Gradski Stadion, v.: Erik Lambrechts (belga)
Gól: Cissé (103., öngól) ill. Varga B (111.)
BBL: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 86.), Meijers, Carolina, Herrera – Grahovac, Skorup (Pihler, 86.) – Kulasin (Hrelja, 75.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic. Vezetőedző: Mladen Zizovic
FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Gruber, 105.), Knoester, Ramírez (Civic, 76.) – Abu Fani, Maiga (Zachariassen, a félidőben), Rommens – Misidjan (Ben Romdhane, a szünetben), Pesic (Varga B., 85.), Traoré (Kady, 70.) Vezetőedző: Pascal Jansen

Továbbjutott a 1-1-es összesítés után büntetőkkel a Ferencváros.

Hiába a kettős emberelőny, a brillírozó De Gea kiejtette a Puskás Akadémiát

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC