nb1.hu

Bajnokok Ligája indulás: már a legjobb tíz között a magyar bajnokság

A nemzetközi sikereknek köszönhetően az NB I újabb bajnokságokat előzött meg: Magyarország bekerült a top 10-be a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyekért.

A Ferencváros BL-továbbjutásának köszönhetően az NB I több bajnokságot megelőzve már a 9. helyen áll az UEFA-koefficienseket tekintve. Az újonnan szerzett pontokkal olyan országokat előztünk meg, mint Belgium, Csehország vagy Törökország. Igaz, az európai országok csapatai közül még többen nem léptek pályára a nemzetközi kupaporondon. A Fradi mellett egyébként még mindhárom NB I-es csapat, a Paks, a Puskás Akadémia és a Fehérvár is még versenyben van a továbbjutásért.

A lista élén az olasz és a német bajnokság szerepel, de hasonlóan a magyar együttesekhez az örmény bajnokság képviselői sem találtak még legyőzőre eddig. Az élvonalbeli csapatok közül a tavalyi idény első négy helyén végző csapat (Pjunik, Noah, Ararat, Urartu) is remekel idén, három együttes előnnyel várja a visszavágókat. Az Ararat egyébiránt a moldovai Zimbru otthonában nyert 3-0-ra, a párharc győztese a Puskás Akadémiával mérkőzik meg.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC