nb1.hu

Az újpesti tréner szerint ezt nem mondja soha egy edző, Bognár döcögős játékról beszélt – reakciók

Nehéz hetük volt a kecskemétieknek, Pető Tamás bosszankodott.

Vasárnap három meccset rendeztek az NB I-ben: a DVTK-Paks mérkőzés végeredménye 2-2 lett, a Puskás Akadémia 2-1-re nyert az Újpest otthonában, míg a KTE-Vidi összecsapáson nem született gól. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők értékeléseit.

Kecskemét-Fehérvár FC 0-0

Szabó István: „A végéről kezdeném, elégedettek lehetünk az egy ponttal. Az első félidő arról szólt, amire számítottunk. A Fehérvár reagáló futballt játszott, kivárt, viszont ez nem feltétlen kedvezett nekünk. Ha egy csapat nem kap gólt, az edző elégedett lehet a védekezéssel, azonban volt két-három nagy helyzete a vendégeknek az eladott labdáinkból. Ez nem vall ránk, át kell beszélni ezeket a hibákat, de ami a támadást illeti, ott több hiányérzetem van. Főleg a kiállítás után lett volna több lehetőségünk eldönteni a találkozót, de pontatlanok voltunk. Pontosabb beadásokkal, a labdát szépen megjáratva nagyobb esélyünk lett volna a győzelem kiharcolására. Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy nehéz héten vagyunk túl, hiszen Banó-Szabó sajnálatos sérülése miatt át kellett szerveznünk a játékunkat. A felkészülési mérkőzéseken talán többet kaptam a csapatomtól, mint most, de nem vagyok elégedetlen. A Fehérvárnak gratulálok a nemzetközi kupasikeréhez, és kívánom, hogy jussanak tovább.” (kecskemetite.hu)

Pető Tamás: „Nehéz mérkőzés volt ez számunkra, hiszen a nemzetközi kupaszereplés miatt hosszú túra után érkeztünk Kecskemétre. Ettől függetlenül jól néztünk ki. A meccstaktikánk működött, az első félidőben visszább álltunk, tudatosan átengedtük a teret a hazaiaknak, spóroltunk az energiánkkal, majd a fordulás után feljebb mentünk. Ekkor több helyzetünk is volt, lesgólt is szereztünk. Bosszús vagyok, hogy az utolsó passzokat, illetve a lövéseket rendre elhibáztuk. A KTE otthonából egy pontot elhozni viszont nagy fegyvertény! A Kecskemét fizikálisan nagyon erős csapat, így összességében pozitívan lehet értékelni a döntetlent.” (kecskemetite.hu)

DVTK-Paks 2-2

Vladimir Radenkovics: „Büszke vagyok a csapatomra, a srácokra. Egy komoly mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen, akik a nemzetközi kupamérkőzéseknek köszönhetően már mérkőzésritmusban érkeztek Diósgyőrbe. A második félidőben több helyzetet alakítottunk ki, mint az elsőben, amiből egyet-egyet értékesítettünk. A mérkőzés után azt mondtam az öltözőben, hogy erre a mérkőzésre alapozva optimistán várhatjuk a folytatást. Például jól gyűjtöttük be a lecsorgó labdákat, pedig ezen a téren nagyon erős a Paks, illetve a mérkőzés nagy rszében jól működött a védekezésünk két rövidzárlattól eltekintve. A támadásbefejezés során viszont sokkal higgadtabbnak kell lennünk a jövőben. Összességében nézve a mérkőzést a döntetlent reális eredménynek mondom.” (dvtk.eu)

Bognár György: „Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk, nálunk volt többet a labda az ellenfél térfelén, viszont passzív volt a fölényünk. Annak ellenére, hogy a DVTK 1-0-ra vezetett a szünetben, többet is kihozhattunk volna belőle. A második játékrész sokkal kiegyenlítettebb lett, nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak. A döntetlen igazságos, az eredménnyel nem vagyok elégedetlen, a mutatott játék viszont egy kicsit döcögött még. Hat-hét új játékost vetettünk be ezen a mérkőzésen az előző találkozónkhoz képest, így érthető. Az első kapott gólunknak kapura lövésnek sem szabadott volna lennie. Nincs hiányérzetem, a játék képe alapján az egyenlítő gólra rászolgált a DVTK.” (paksifc.hu)

Nem bírt egymással a DVTK és a Paks, elszabadult indulatok a Kecskemét-Vidi meccsen

Újpest-Puskás Akadémia 1-2

Bartosz Grzelak: „A Puskás Akadémia mindent figyelembe véve játszott jobban, megérdemelten győzött. Csalódottak vagyunk, ám megmutattuk, milyen stílust, energiát és agresszivitást képviselünk, és hogy sosem adjuk fel. Huszonnyolc vagy huszonkilenc éve vagyok benne a profi futballban játékosként vagy edzőként, sok idénykezdeten vagyok túl – az eddigi tapasztalataim alapján pozitív volt a rajt. A vezetőedző sohasem mondja azt, hogy kész a csapata, még Josep Guardiola sem, mert ez egy folyamat része. A kérdés, mikor leszünk elég jók ahhoz, hogy az ilyen meccseket megnyerjük, de ehhez ki kell alakulnia a csapat gerincének.” (nso.hu)

Hiába Piscitelli bravúrjai, a Puskás Akadémia elrontotta Grzelak debütálását Újpesten

Hornyák Zsolt értékelése itt olvasható:

„Kívánom is nekik, hogy nyerjenek” – Hornyák Zsolt az Újpest jövőjére is kitért

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC