nb1.hu

Az Újpest vezetőedzője őszintén elmesélte, mivel könnyítették meg a DVTK és az ETO dolgát

Tisztában van azzal, miért lehet veszélyes a ZTE.

Az Újpest szurkolói számára két csalódást keltő, hazai pályán játszott 0-0-s döntetlen után (a Diósgyőr és az ETO ellen) Bartosz Grzelak vezetőedző adott interjút a klubhonlapnak, amelyben az eddigi teljesítményüket értékelte, és előretekintett a következő mérkőzésre.

Az Újpest jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, míg a ZTE a tizedik helyet foglalja el. A Zalaegerszeg az utóbbi két fordulóban vegyes eredményeket ért el: hazai pályán 2-1-re győzte le a Kecskemétet, majd idegenben 2-1-re kapott ki a DVTK-tól.

A két gól nélküli döntetlen után a csapat felkészülése és fejlesztése

Bartosz Grzelak kiemelte, hogy a hétközi munka során a csapat játékának javítása leginkább az ellenfél tizenhatosánál történő labdatartásra és annak hatékonyságára összpontosít. A két döntetlen alkalmával a támadóharmadban passzívak és veszélytelenek voltak, ami megkönnyítette az ellenfelek dolgát. Védekezés terén azonban elégedett, mivel kevés helyzetet engedtek az ellenfeleknek, és a labdakihozatalokat is sikeresen akadályozták.

Az előnyök a Zalaegerszeg elleni meccs előtt

Grzelak szerint hasznos, hogy a pénteki hazai mérkőzés után sok idő áll rendelkezésükre a következő bajnoki felkészüléséhez. Bár finomhangolásokat végeznek, a vezetőedző továbbra is hisz a jelenlegi rendszerükben.  Hangsúlyozta, hogy a fontos eredmények hosszú távon születnek meg. A csapat több új játékosa – Horváth Krisztofer, Helmich Pál, Fiola Attila és Tom Lacoux – a szezon későbbi szakaszában csatlakozott, és folyamatosan fejlődnek minden egyes mérkőzés után. Grzelak elmondta, az a tervük, hogy a gól nélküli döntetlenek a mélypontokat jelentsék ebben a projektben, de hosszú távon sokat vár a csapattól.

A ZTE elleni mérkőzés kilátásai

A ZTE-t jól védekező és veszélyesen kontrázó csapatként jellemezte Grzelak. Kiemelte, hogy a gyors átmenetekre és a ZTE játékosainak minőségére kell figyelniük. Ők képesek eldönteni egy olyan meccset is, ahol alapvetően alárendelt szerepet játszanak. A győzelem fontossága nemcsak a tabella szempontjából jelentős, hanem a csapat lélektani állapotára is nagy hatással lehet.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC