nb1.hu

Az Újpest vezetőedzője autómentést is vállal

Bartosz Grzelak Fradi-verésről is beszélt.

„Úgy tekintek az Újpestre, mint egy alvó óriásra, akinek legfőbb ideje felébrednie!” Bartosz Grzelak, az Újpest FC új vezetőedzője nyilatkozta ezt a klub tulajdonosa, a MOL sporttal foglalkozó oldalán. „A legrégebbi magyar sportegyesület futballszakosztályát vezetni óriási felelősség, de egyben nagy megtiszteltetés is. Bevallom, nagyon szimpatikus számomra az elképzelés, hogy a csapat legalább felét magyar játékosok alkossák, aki figyelte az itteni munkásságomat, láthatta, hogy Fehérváron is cél volt egy erős magyar mag kialakítása.”

Grzelakot a 0. kilométerkőként aposztrofálják az újpesti projektben, de a svéd edző messzebbre is merészkedik, ha baj van.

Az első találkozáskor elmondtam a játékosoknak, mindig és mindenben számíthatnak rám. Ha éjszaka leáll az autójuk az M1-esen, csak hívniuk kell, és már megyek is értük!

– jelentette ki a Viditől érkező mester, majd hozzátette: „Tudniuk kell, hogy cserébe ugyanezt az elhivatottságot követelem meg. Ennek muszáj kétirányú dolognak lennie. Bíznunk kell egymásban, hinnünk kell a másikban, és akkor elérjük a céljainkat.”

Újpesten mindig központi téma, hogy a csapat miként szerepel az ősi rivális Ferencvároshoz képest. Értelemszerűen a derbi a jövő építése közben is fókuszban van. „Nem vagyok az a fajta edző, aki ábrándokat kerget. De ha a szurkolóinknak ez a legfontosabb, akkor nekünk is ennek kell lennie a legfontosabbnak.”

Van, aki még nem látta Csobothot Újpesten

Az Újpest szurkolói valószínűleg sérelmezik, de tény, hogy a csapat ebben a bajnokságban is kétszer játszik idegenben az FTC ellen. Az első idei derbire nem is kell sokat várni. Az Újpest már a negyedik fordulóban ellátogat a Groupama Arénába.

Grzelak még egy fontos dologról, edzői hitvallásáról is beszélt: “Szükségem van rá, hogy büszke legyek a munkámra. Ez az, ami hajt előre, és ezt várom a játékosoktól is: dolgozzanak meg érte, hogy olyan futballt tudjanak mutatni a szurkolóinknak, amire mindenki büszke lehet, aki az Újpestnek szurkol.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC