nb1.hu

Az Újpest vezeti a bajnokságot, de nem reális cél az aranyérem megszerzése

A szakág-igazgató nyilatkozott.

Hat forduló után az Újpest vezeti a futsal-bajnokságot, bár a neheze még csak most kezdődik a csapat számára. Jelenleg a bajnoki cím nem téma, de ha a télen sikerül erősíteni, az éremszerzés már reális lehetőségként felmerülhet.

Némi meglepetésre az Újpest az élen áll, veretlenül, hat mérkőzésből ötöt megnyerve, egy döntetlennel. A csapat 2020-ban jutott fel az NB I-be, és már az első évben sikerült bennmaradnia. Azóta voltak már felsőházi és kiesés elleni harcaik is, de most kiváló rajttal kezdték az idényt.

„Jó érzés ránézni a tabellára” – mondta Sós László szakág-igazgató az m4sport.hu-nak, miután az Újpest Debrecenben 3-2-re győzött. „Ritkán fordul elő, hogy egy csapatsportban az Újpest az élen álljon a bajnokság ezen szakaszában.”

A mostani eredmények különösen figyelemre méltóak, hiszen az előző szezonban a kiesés ellen küzdött az Újpest..

Sikerre éhes, motivált játékosokat kerestünk, és lehetőséget adtunk azoknak is, akiknek nem volt élvonalbeli futsal tapasztalatuk. A klub stabil háttere is segített, így napi két edzéssel készülhettünk nyáron, ami hozzájárult a mostani sikerekhez”.

Az Újpest előtt azonban most komolyabb kihívások állnak: sorban mérkőznek majd a bajnokság legjobbjaival, mint a Berettyóújfalu, a Haladás, a Kecskemét és a Veszprém.

„Tudjuk, hogy most jön a neheze, de eddig hoztuk a számunkra fontos meccseket, hogy az alapszakasz végén a felsőházban legyünk. A nyíregyházi és debreceni győzelmeket bravúrnak tekintjük. A következő hetekben kiderül, lesznek-e további meglepetések”.

Nyáron fontos változás történt a klub életében: az Újpest futsalcsapata az Újpest FC-vel egyesült, ami stabil hátteret biztosít a további fejlődéshez. „A klub tulajdonosa mindent megteremt a jó szerepléshez, még ha nem is tűztünk ki túl nagy célokat. A felsőházba szeretnénk jutni, a továbbiakat majd meglátjuk télen.”

Bár az Újpest vezeti a bajnokságot, a klubnál továbbra sincs szó bajnoki címről.

„Nem gondolnám, hogy az első hely lenne reális cél, de mindig nyerni akarunk. Ha télen sikerülne igazolni, bátrabbak lehetnénk a tervezésben”.

Az újpesti futsal rövid múltra tekint vissza, de gyorsan érhet el sikereket.

Az volt a célunk, hogy öt éven belül érmet szerezzünk. Az első hely jót tesz a hangulatnak, de nem gondolom, hogy reális lenne a bajnoki címről beszélni”.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC