nb1.hu

Az Újpest új szerzeményének legjobb barátja az FTC játékosa

Az Újpest FC-hez februárban érkezett elefántcsontparti légiós, Aboubakar Keita mesélt a gyerekkoráról és a családjáról, de a skandináv labdarúgást is jellemezte. A klub honlapján olvasható interjújában a 26 éves játékos elárulta, hogy hét testvére van. Mivel az édesapjuk is labdarúgó volt, ráadásul kétszer válogatottban is pályára lépett, mind a négy fiú focizik.

„Kisgyerekként annyira nem élveztem még a labdarúgást, amíg az Asamoah Gyant és Sulley Muntarit is felfedező ghánai akadémia, a Liberty kiválasztót tartott. A haverjaim mellett édesapám is mondta, hogy próbáljam meg, és miután jól sikerültek a felmérők, kiválasztottak.”

14 éves koromban behívtak a korosztályos válogatottba, amellyel elmentünk egy nemzetközi tornára Franciaországban az elődöntőig jutottunk.

Keita az FC Köbenhavn csapatában mutatkozott be a felnőtteknél, majd megfordult a svéd, a norvég és a belga élvonalban is.

„Elég nehéz ott futballozni. Az egyik, hogy nagyon hideg van, emellett rengeteg benne az előre ívelés és a lecsorgó labdák összeszedése. Tulajdonképpen ebből áll az egész, sok küzdéssel és futással kiegészülve, szóval nagyon fizikális. Ezzel szemben, amikor Belgiumba igazoltam, teljesen más felfogással találtam szemben magam. A taktikán és a kombinatív játékon van a hangsúly, de szerintem Dániában jóval nehezebb játszani.”

A rutinos középpályás a kedvenceiről is beszélt.

„Real Madrid szurkoló vagyok, a kedvenc játékosom pedig Toni Kroos. A hazámból viszont Yaya Touré és Didier Drogba a példaképeim, talán nem meglepő.”

Keita több NB I-es játékost is ismer, de az Újpest ősi riválisánál focizik az egyik legjobb barátja.

„Az egyik legjobb barátom a Ferencvárosban játszik, Habib Maiga. Egészen kiskorunktól ismerjük egymást, a korosztályos válogatottakban is együtt játszottunk, ő utána a St. Étienne, én a Köbenhavn játékosa lettem. De ismerem Nicolás Stefanellit is a Fehérvárból, akivel az AIK Stockholmban játszottam együtt.”

Több ismerősöm is játszott már az NB I-ben, mindannyian azt mondták, hogy egy fizikális, de azért játszós bajnokság, és ha itt megmutatod mit tudsz, akkor ugródeszkának is jó lehet. Engem kissé emlékeztet a skandinávra, jó ligának tartom, aztán ki tudja, lehet, hogy egyszer a Real Madridban kötök ki.

Aboubakar Keita Újpestre igazolása óta mind a négy mérkőzést végigjátszotta.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC