nb1.hu

Az Újpest mumusa előre megérezte, harmadszor büntetett duplán

Álomszerűen indult Lamin Colley 2024/25-ös szezonja, hiszen az Újpest elleni bajnokin megint duplázni tudott a Szusza Ferenc Stadionban.

Hiába Piscitelli bravúrjai, a Puskás Akadémia elrontotta Grzelak debütálását Újpesten

Hornyák Zsolt csapata zsinórban negyedszer kezdte idegenben a bajnokságot, és ebből háromszor győzelemmel. Három évvel ezelőtt ugyanúgy az első fordulóban mérkőzött meg a két együttes Újpesten, és azt is 2-1-re a felcsútiak nyerték. Az akkori keretből a lila-fehérek nyári szerzeménye, Joao Nunes szerezte a PAFC győztes gólját.

A Puskás Akadémia gambiai csatára, Lamin Colley a vasárnapi találkozó után értékelte a látottakat.

„Nagyon kemény meccs volt, boldog vagyok, hogy három pontot szereztünk és annak is örülök, hogy dupláztam. Remélem, sok ilyen meccsünk lesz még a szezonban.”

Érdekesség, hogy az öt évvel ezelőtti szezon nyitányán is az Újpest otthonában kezdett és nyert 3-1-re a Puskás Akadémia. Akkor egy nigériai légiós, Ezekiel Henty tudott duplázni. Colley az eddig szerzett 11 NB I-es góljából hatot az Újpestnek lőtt (három meccsen három duplázás) ebből négyet idegenben.

„Ma a meccs előtt éreztem, hogy valami jó fog történni. Remekül sikerült a felkészülés, magabiztosan voltam a találkozó előtt. Én sem értem miért, de az Újpest ellen általában betalálok.”

A felcsútiak az NB I második fordulójában a ZTE-t látják vendégül.

„Kívánom is nekik, hogy nyerjenek” – Hornyák Zsolt az Újpest jövőjére is kitért

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC