nb1.hu

Az Újpest magyar válogatott védője nem kedveli a négyvédős rendszert

A rutinos hátvéd mindkét NL-meccset végigjátszotta.

Fiola Attila az októberi válogatott szünetben sem pihent, a hollandok és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést is végig a pályán töltötte. Az Újpest hátvédje a klubhonlapnak adott interjújában a nemzeti együttesben gyűjtött élményeiről és a Nyíregyháza elleni bajnokiról is beszélt.

„Mindig nagy élmény a válogatottban játszani, szerencsére meg is kaptam a perceket rendesen, mindkét meccset végig tudtam játszani. Az külön öröm, hogy jó élménnyel érkeztem vissza, Hollandia a világ egyik legjobb válogatottja, de az idegenbeli meccs sem volt könnyű, úgyhogy ezzel a négy ponttal nagyon elégedett vagyok.”

A 34 éves játékosnak kedvez, hogy Marco Rossi és Bartosz Grzelak is ugyanazt a védelmi felállást preferálja.

„Nagyon szeretem a háromvédős rendszert, megmondom őszintén a négyvédős nem a kedvencem. Nyilván más társakkal játszom a válogatottban, mint az Újpestben, de az alapelvek hasonlóak. A védekezés pedig kifejezetten jól megy, az utolsó három bajnokin gólt sem kaptunk. Ez viszont tényleg csapatmunka, ha a támadók nem veszik ki a részüket ebből, akkor az egész semmit sem ér, nálunk pedig ez szerencsére elég jól működik.”

Fiola szerint a védekezőbb felfogásban játszó csapatok ellen nehezebb focizni.

Ha egy csapat jól valósítja meg az inkább biztonsági játékot, azt mind nemzetközi szinten, mind pedig az NB I-ben pokolian nehéz feltörni. Ebben a helyzetben voltunk most a válogatottal Hollandia ellen, hiába voltak fölényben, ami a kvalitásokat illeti, nem találtak rajtunk fogást.

„A Nyíregyháza-féle stílus sokkal veszélyesebb, így szerintem fokozottan figyelnünk kell, hogy ezúttal tényleg minimalizáljuk a kapott gólok számát. Ebben a szurkolók is segíteni tudnak, remélem megint telt ház közeli állapotban lesz a stadion.”

Az Újpest-Nyíregyháza bajnoki találkozó szombaton 19:30-kor kezdődik.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC