nb1.hu

Az Újpest és az FTC magyar válogatott játékosát is külföldi klubok figyelhetik

Megszólalt a futballisták menedzsere.

Szerda este Grúzia legyőzte Portugáliát, így eldőlt, hogy a magyar válogatott nem játszhat nyolcaddöntőt a németországi Európa-bajnokságon. A mieink búcsúja szépen sikerült, ugyanis vasárnap 1-0-ra verték Skóciát, ezen a találkozón Botka Endre végig a pályán volt. Az FTC labdarúgója a teljesítményével állítólag külföldi klubok érdeklődését kelthette fel, erről Filipovics Vladan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Meg tudom erősíteni, hogy Botka Endre kapcsán felhívott egy szaúdi és egy arab emírségekbeli klub, hogy információkat kérjen a védőről, mert a megfigyelőik látták játszani a skótok elleni mérkőzésen, és nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. Ilyenkor persze elmondom, hogy a játékost élő szerződés köti a Ferencvároshoz, és az FTC-vel kell első körben tárgyalni, ha szerződtetni is szeretnék, ám a klubok között még nem történt kapcsolatfelvétel” – mondta a játékosügynök.

A skótok elleni találkozó hőse Csoboth Kevin volt, aki csereként beszállva a 100. percben lőtte a győztes gólt. Csoboth ázsiója szintén megnőtt a kontinensviadalon.

„Csoboth Kevin kapcsán már az Eb előtt felmértük a piacot, voltak érdeklődések és számítottunk rá, hogy ezek száma a jó teljesítmény hatására nőni fog. Az Európa-bajnokság számára, huszonnégy évesen különösen jó kiugrási lehetőség. A skótok elleni teljesítményére még úgy is sokan felfigyeltek, hogy csak csereként állt be, ám nyilván vele kapcsolatban is ismételni tudom, mivel élő szerződése van, először a klubjával kell tárgyalnia az érdeklődőknek. A góljánál és a másik helyzeténél is megmutatta a képességeit, de ennek a teljesítménynek akkor lehet igazán hatása az átigazolási piacra, ha ezt folytatni tudja” – fogalmazott Filipovics Vladan.

Botka szerződése 2025-ben jár le a Fradinál, míg Csoboth kontraktusa 2027-ig érvényes az Újpestnél.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC