nb1.hu

Az Újpest edzője ultimátumot adott: így nem mehet tovább!

Mindkét szakvezető elmondta a véleményét.

Nem bírt egymással péntek este a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest és az ETO, a találkozó végeredménye 0-0 lett. A lila-fehérek az előző fordulóban is ugyanilyen eredményt értek el, amikor a DVTK-t fogadták. Az újonc ETO a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, legutóbb a Paksot győzte le hazai pályán 2-1-re.

A mérkőzés nagy lendülettel indult, az Újpest már az elején nyomást gyakorolt ellenfelére, amelynek két védője is sárga lapot kapott az első húsz percben. A játék főként a mezőnyben zajlott, a hazai csapat dominált, de kevés helyzet alakult ki. Bő tíz perccel a szünet előtt Gavric középről, 14-15 méterről lőtt kapura, de a hazaiak kapusának, Piscitellinek bravúrral kellett hárítania.

A második félidőben is megmaradt a magas iram, és ekkor már több helyzet is adódott mindkét oldalon, de a támadások befejezése továbbra is pontatlan maradt.

A 77. percben Csonka Bence játékvezető izomhúzódás miatt elhagyta a pályát, helyére Káprály Mihály lépett. Több játékmegszakítás is történt a szabálytalanságok és sérülések miatt. A mérkőzés végül tíz perc hosszabbítás után ért véget, de a hosszabbításban sem esett gól.

A mérkőzés után a két szakvezető értékelte a találkozót.

BARTOSZ GRZELAK (ÚJPEST)

„Őszintének kell lennünk: ez a teljesítmény nem volt elég jó. Elemeznünk kell a játékunkat, és jobb csapattá kell válnunk. Ez is mutatja, hogy még sok kemény munka vár ránk. Úgy éreztük, legalább 11-12 percet kellett volna még játszanunk, de nem a bíró hibája, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést.”

„Még ki kell elemezni a dolgokat, de ha csak a tényeket nézzük, akkor az elmúlt két meccsünk gól nélküli döntetlennel zárult, és ezeket az ember inkább vereségként éli meg. Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Két olyan csapattal találkoztunk, amelyek mélyen védekeztek. Ma több helyzetünk volt, mint a Diósgyőr ellen, de ez sem volt elég. Ha nyerni akarunk, ennél is többet kell kidolgoznunk.

Az önbizalmunk most biztosan megcsappant, ezen dolgoznunk kell az edzéseken. Elemeznünk kell az okokat, mert nem elfogadható, hogy hazai pályán nem találunk be.”

BORBÉLY BALÁZS (ETO)

Nincs bennem hiányérzet, elégedett vagyok ezzel az egy ponttal. Az NB I-ben minden egyes mérkőzés, minden perc nagy iskola és tapasztalat. Az első 20 percben láthattuk, hogy van még mit tanulnunk, önbizalom nélkül játszottunk. Bízom benne, hogy ha a jövőben tovább tudunk fejlődni, stabil középmezőnybe kerülhetünk.”

EMLÉKEZTETŐ

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Újpest FC-ETO FC Győr 0-0

Szusza Ferenc Stadion, 7120 néző v.: Csonka (Káprály, 77.)

sárga lap: Helmich (72.), Brodic, (72.), illetve Heitor (13.), Bitri (19.), Ouro (55.), Gyurákovics (98.)

Újpest: Piscitelli – Bese, Nunes, Duarte, Fiola, Tamás (Dénes, 79.) – Dékei (Karamoko (55.), Helmich, Horváth (Onovo, 79.) – Brodic, Ljujic

ETO FC Győr: Gyurákovics – Bitri, Szépe, Heitor – Vera (Kasa, 90.), Ouro, Tóth R., Stefulj – Gavric, Benbuali (Krivokapic, 95.), Szahli (Diarra, 90.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC