nb1.hu

Az NB II is érdekelné az ingyen vihető magyar válogatott védőt

Úgy véli, sok túlfizetett Vidi-focista hamar belekényelmesedett a szerződésébe.

Hangya Szilveszter 2018-ban a Vasasból igazolt Székesfehérvárra, ahol 99 mérkőzésen kapott lehetőséget. A játék olyan jól ment neki, hogy a magyar válogatottban az addigi négy fellépését Vidi-játékosként további hat követte 2021-ig. Az előző bajnoki szezonban azonban már egyetlen mérkőzésen sem futballozott fehérvári mezben, hiába sikerült a szezonhajrára felépülnie a sérüléséből.

A bal oldali védő jelenleg szabadon igazolható, és július 1-je óta csapatot keres.

„Szeretném ezt a kálváriát megtörni végre”

„Minden rendben van, várjuk a fiam egyéves születésnapját, arra fókuszálunk. A Videotonnál lejárt a szerződésem, elég nehéz év van mögöttem, kétszer is megműtötték a lábamat. De le is kopogom, most már egészséges vagyok” – reagált Hangya Szilveszter a Hétközi Forduló című talkshow-ban, amikor a műsorvezető, Budai Ivett a hogyléte felől érdeklődött.

„Azért ez egy igazán megterhelő időszak volt számomra mentálisan és fizikailag egyaránt. De úgy gondolom, hogy már kijöttem belőle, és próbálom magam formában tartani. Most csapat nélkül vagyok, de bármelyik pillanatban befuthat egy ajánlat. Én pedig készen állok, végre!”

A teljes műsor:

Mint elmondta, külföldi ajánlatra most nem igazán számít. „Nem gondolom, hogy olyan lehetőséget kaphatok külföldről, amely sportszakmailag megérné. Itthon szeretnék maradni. Meglátjuk, hogy az első vagy a másodosztályban. A legfontosabb szempont számomra, hogy minél többet játszhassak, mert az elmúlt évben nagyon sok meccs kimaradt az életemből a sérülések miatt. Szeretném ezt a kálváriát megtörni végre.”

A Hétközi Forduló legutóbbi adásában a tulajdonosváltáson átesett Budapest Honvéd FC is téma volt. Hangyát megkérdezték, mit szólna, ha megkeresné a következő időszaknak hároméves feljutási tervvel nekifutó Honvéd.

Örülnék neki, mert csapat nélkül vagyok. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy nagyon elutasítgassam az ajánlatokat

– fogalmazott a hátvéd, hozzátéve, hogy remek formában van, bár sajnálja, hogy 30 évesen már idősebb játékosnak számít Magyarországon.

Honvéd: tulajdonosváltás után edzőváltás

A magyar futballban rosszul felhasznált pénzekről és a sportvezetők őszinteségéről is szó esett a műsorban.

Sok túlfizetett Vidi-játékos hamar belekényelmesedett a szerződésébe

„Jobb, hogy ha valaki szemtől szembe megmondja, hogy mit gondol. Én sem szerettem a kertelést, amikor azt mondták, te vagy a legjobb, aztán mégsem kerültél be a csapatba. Az őszinteség lenne az egyetlen járható út a játékos, az edző és a sportigazgató között. Most szidjuk a sportigazgatókat, vagy inkább kritizáljuk őket és a tulajdonosokat is? Én nagyon sok olyan helyen jártam, ahol késett a fizetés. Most már családos ember vagyok, a stabil anyagi háttér elengedhetetlen. A felhasználásán lehetne finomítani, például a Vasasnál, hogyha már szóba hoztuk. Én is sok olyan túlfizetett játékossal találkoztam Fehérváron, aki odajött, az első hónapban mindenki azt hitte, meg fogja váltani a világot. Aztán az illető szépen lassan belekényelmesedett a szerződésébe. Utána nyilván már nehéz kitenni.”

MTI-fotó: Vasvári Tamás

A legutóbbi két csapatánál tapasztalt hangulatról is kertelés nélkül beszélt a védő. „A fehérvári öltözőre nem a baráti környezet volt a jellemző, inkább munkakapcsolatban voltak a játékosok és a stábtagok. Én a Vasasból igazoltam Fehérvárra. Abban a Vasasban nagyon kevés külföldi játékos szerepelt, és főleg, amikor jöttek az eredmények, kupadöntőt játszottunk, elértük a harmadik helyet, remek volt a hangulat, baráti volt a csapattagok közötti viszony, pedig nem voltak ‘óriásiak’ a körülmények.

A Fáy utcában edzettünk, a ketrecben. Szerintem három évig nem tréningeztem nagypályán, mi mégis mindent megtettünk egymásért, pedig negyedannyi pénzt kerestünk, mint a Fradi vagy a Videoton játékosai.

„A Videotont abban az időben háromból kétszer megvertük, egy döntetlenünk volt, a gólt az utolsó percben kaptuk szabadrúgásból a stadionbúcsúztatón” – emlékezett vissza Hangya.

A védő az MTK-nál nevelkedett, és mint elmondta, az agárdi akadémián meghatározó játékosnak számított.

„De amikor felkerültem Garami Józsi bácsi felnőttcsapatához, akkor a kapu mögött edzettem egy évig, négy-öt emberrel. Olyan játékosok voltak abban a korosztályban, akikről azt hitték, válogatottak lesznek. Kétlábas középpályás, úgy ment, mint a gőzmozdony, most meg dolgozik egy sima, hétköznapi állásban. Innen váltottam a Vasasba, meglátta Szanyó Karcsi és Tóth Andris, hogy van bennem valami szikra, és alkalmas lehetek a játékra. Fél évig az NB II-ben futballoztam, majd majdnem száz meccset az NB I-ben. Lehet, ha én az MTK-ban feladom, és arra gondolok, hogy igazuk van, akkor nem ülnék itt mint válogatott labdarúgó. Inkább belülről jön egy játékosnak, hogy szeretne-e feljebb lépni, és hogy jobbnak érzi-e magát, mint ahová őt rakják.”

A Vasasnál történt edzőváltásról, Gera Zoltán távozásáról is nyilatkozott.

„Fehérváron is voltak edzőváltások, szóval van ebben tapasztalatom. Szerintem kicsit talán korai volt Zoli leváltása. Azt látom, hogy a Vasasnál nincsen meg az állandóság. De nem látunk bele a mindennapokba, nem tudjuk, milyen dolgok történnek az edző, játékos, sportigazgató között. De a mutatott játék már a Budafok ellen sem volt az igazi. Főleg Zolinak a nyilatkozata után már sejteni lehetett, hogy le fogják váltani. Én hagytam volna még Zolit, mondván, meglátjuk, a következő két-három fordulóban milyen eredmények jönnek. Nyilván hazai pályán nem nézett ki jól, hogy kikapott a csapat a Tatabányától. Sajnos, ez lett a vége!”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC