nb1.hu

Az NB II-ben lett vezetőedző Michael Boris

Visszatért a magyar futballba a német szakember.

Michael Boris lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új vezetőedzője.

A 49 éves német trénert jól ismerheti a magyar futballközeg: 2016-ban érkezett Magyarországra, ahol először az U19-es, majd pedig az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozott. Két és fél évet követően távozott az MLSZ-től és Japánban vállalt munkát, ám 2019-ben az MTK Budapest vezetőedzőjenként visszatért.

Rögtön az első szezonjában bajnokként jutott fel a kék-fehérekkel az NB I-be, ahol az első évében a hetedik helyen zárt. 2021 őszén a dán első osztályban szereplő SönderjyskE vezetőedzőjeként dolgozott, majd 2022 februárja és októbere között a Fehérvárt irányította.

Mint ahogy azt a szegediek közleménye kiemeli, legutóbb a német harmadosztályú SV Waldorf Mannheim alkalmazásában állt másodedzőként.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál dolgozhatok! Komoly potenciál rejlik a klubban, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években folyamatosan az élmezőnyben végzett. Kiválóak a körülmények, minden feltétel adott a minőségi munkához. Az MTK-val korábban már jártam a Szent Gellért Fórumban, gyönyörű létesítmény, Szeged pedig egy csodaszép város. A játékosok egy részét már ismerem, egyesekkel együtt dolgoztam az MTK-nál, illetve az utánpótlás-válogatottaknál. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát!” – mondta Boris az aláírást követően.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC