nb1.hu

Az FTC is örülhet a Real Madrid 15. BL-győzelmének

Közel telt ház előtt lépett pályára a Borussia Dortmund és a Real Madrid a londoni Wembley-ben, a 69. Bajnokok Ligája döntőjében.

Az első félórában Adeyemi ziccere és Füllkrug kapufája borzolta a madridi kedélyeket, majd a 40. percben Sabitzer lövését védte Courtois. Az első játékrészben a Dortmund sokkal többet tett a vezetőgól megszerzéséért.

A második félidő elején éledezett a Real Madrid, de nagy helyzet ismét Füllkrug előtt adódott, Courtois hárította a német támadó fejesét. A 74. percben Kroos szöglete után a hatodik BL-döntőjét játszó Carvajal fejelt a hálóba, 0-1. Néhány perccel később Bellingham ziccerébe ért bele Schlotterbeck, majd Kobel védte előbb Kroos szabadrúgását, majd Camavinga lövését. A 83. percben egy dortmundi védelmi hiba után Vinícius Júnior nem hibázott és a második Bajnokok Ligája döntőjében volt eredményes, 0-2. Négy perccel később Füllkrug fejelt lesről a hálóba, de több gól már nem született: a madridi gárda elhódította története 15. BL-trófeáját.

Ha lehet hinni a számításoknak, akkor a Real Madrid győzelmének köszönhetően a Paks a júliusban induló Európa-liga-selejtezőn már az első körben pályára lép. A Ferencváros viszont csak a második selejtezős körben kezdi meg a szereplését most nyáron a Bajnokok Ligájában.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ:
Borussia Dortmund − Real Madrid  0−2 (0−0)
Gólszerzők: Carvajal (74.), Vinícius Jr. (83.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC