nb1.hu

Az egész éves munkára hagyatkozik Szabó István csapata a Kisvárda ellen – reakciók

Győzelemmel búcsúzna a ZTE.

18.15:Kecskemét–Kisvárda

Pénteken Kecskeméten startol az NB I utolsó, 33. fordulója. Szabó István együttese a Kisvárda ellen koronázhatja meg szezonbéli teljesítményét. Ha nyernek vagy legalább egy pontot szereznek a lila-fehérek biztosan a második helyen zárják a szezont. A Kisvárda győzelem esetén sem tud feljebb lépni a tabellán, a jelenlegi hatodik helynél, ettől eltekintve győzelemmel zárnák a szezont milos Krucics tanítványai. A szezonban kétszer találkoztak a felek. Legutóbb Kecskeméti siker született, azelőtt pedig egy hatgólos döntetlent játszottak a csapatok egymással. 

 

Szabó István (Kecskemét): Nagyon rövid időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, de bízom a csapatomban, illetve az egész éves munkánkban, mert most erre kellett hagyatkozni. Vasárnap este még Újpesten játszottunk, másnap regeneráltunk, tulajdonképpen három napunk volt felkészülni a Kisvárdára. Mivel ebben az évben már harmadjára találkozunk velük, kicsivel könnyebb a dolgunk, hiszen mindkét csapatnak volt alkalma kielemeznie a másikat. Inkább taktikai és mentális oldalról közelítjük már meg ezt a mérkőzést, melyen szeretnénk pontot, pontokat szerezni nagyszerű közönségünk előtt. Úgy látom, hogy más filozófia mentén zajlik a munka a Kisvárdánál, mást is játszottak, ez a munka kezd is beérni. Utolsó két mérkőzésükön nagyon magabiztosak voltak, otthon is tartották mindkét esetben a három pontot. Tavaly második helyen végeztek, a keretük alapvetően nem változott, nem lettek rosszabbak, a hullámvölgyek benne vannak a futballban. Tele vannak rendkívül gyors támadókkal, jók az átmenetekben, nagyon figyelnünk kell rájuk.

 

Milos Kruscic (Kisvárda): A héten az volt a legfőbb cél, hogy fenntartsuk a koncentrációt. Ez persze nem könnyű az utolsó mérkőzésen, amikor már nincsen nagyobb tét, de profik vagyunk, ezért erre a találkozóra is úgy készültünk, mint a korábbiakra. Az előző hetekhez hasonlóan győzelemre törekszünk, szeretnénk szépen befejezni a szezont, hogy jó szájízzel mehessünk a szünetre. A középmezőnyben nincs különösebb jelentősége annak, hogy a hatodik, vagy a hetedik lesz-e a csapat, ettől függetlenül természetesen szeretnénk megtartani a jelenlegi pozíciónkat. A Kecskemét egyértelműen a bajnokság meglepetéscsapata, újoncként szerezheti meg az ezüstérmet – amihez persze nekünk is lehet egy-két szavunk. A Kecskemét tabellán elfoglalt második helye mutatja, hogy milyen erős csapatról van szó. Tisztelnünk kell, amit ellenfelünk elért ebben a szezonban, a tisztelet azonban nem jelenti azt, hogy félnénk. Győzni mindig jobb, mint veszíteni. Megnyert meccset követően jobb a csapat körüli légkör, jobbak a személyek közötti kapcsolatok, emiatt győzelem után mindig könnyebb előre tekinteni és jövőt tervezni. Ebből a szempontból tehát jó lenne sikerrel befejezni az idényt.

20.30: ZTE–Paks 

A Paks úgy utazhat Zalaegerszegre, hogy már nem a saját kezében van a sorsa, már ami a harmadik helyet illeti. Bognár György együttese három bajnoki óta nyeretlen, ami nagyon rosszkor jött a nemzetközi szereplésért vívott harcban. A ZTE sincs jó formában, hiszen a Vasas elleni x után, jól befürdött Fehérváron. Boér Gábor együttese jelenleg kilencedik és ennél hátrébb már biztosan nem végez, azonban nagyon nem mindegy milyen szájízzel fejezi be a szezont a kupagyőztes. Az idényben kétszer találkoztak egymással. Egyszer a Paks nyert 3-1-re, egyszer a ZTE 3-0-ra.

 

Boér Gábor (ZTE): Májusban két fontos részcélt is elért a csapat a kupagyőzelemmel, valamint a bent maradással, ám az utóbbi két összecsapás nem úgy sikerült az eredmények tekintetében, ahogy elterveztük. Szeretnénk javítani és jó játékkal búcsúzni közönségünktől, akik az egész szezon során bíztatták a csapatot. Kellemetlen stílusú ellenfél vár ránk, remek támadókkal, elég csak a góllövőlista vezetőjét, Varga Barnabást megemlítenem. A paksi csapat a dobogós helyért is küzd, így nehéz mérkőzésre számítok, de a célunk egyértelmű, szeretnénk győzelemmel zárni a szezont hazai környezetben.

 

Következő forduló
09-21 14:30
09-21 17:00
09-22 19:00

 

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC