nb1.hu

Az Eb-ről, Szoboszlairól és Rossi jövőjéről is beszélt az MLSZ elnöke

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról beszélt, hogy bár csalódásként élte meg, nem tartja kudarcnak a magyar válogatott csoportkörös búcsúját a vasárnap befejeződött németországi Európa-bajnokságon.

„Amiatt, hogy nem jutottunk tovább, természetesen csalódott vagyok, de azt hiszem, nem szabad kudarcként tekinteni az eredményekre, nem történt dráma, nem estünk vissza az induló 2018-as szintre, papírforma-eredmények születtek a mérkőzéseinken. Ez a csapat nemcsak nekem, hanem úgy látom, a szurkolóknak is már bizonyította a múltban, hogy van benne fantázia. Ahhoz azonban, hogy ezt a játékosaink a jövőben is bizonyítani tudják, két lábbal a földön kell maradniuk, alázattal és szorgalommal kell dolgozniuk a klubjaikban, a szövetségi kapitánynak pedig folytatnia kell a tervszerű építkezést, a keret magjának szélesítését.”

Közben persze ambiciózus célokat kell kijelölni. Elsőként jól kell teljesítenünk az őszi Nemzetek Ligája-sorozatban, jövőre pedig maximális erőfeszítéssel és koncentrációval kell futballozni, hogy negyven év szünet után kijussunk a 2026-os világbajnokságra!

Az MLSZ elnöke kitért Marco Rossi jövőjére is.

„Betonbiztos szerződés köti a szövetséghez 2025 végéig. Így kettőnk között fel sem vetődött a sajtóban megjelent kapitánykérdés. A szövetségi kapitánnyal idestova hat éve dolgozunk együtt, folyamatosan jó munkát végez, teljes a bizalom iránta szakmai és emberi szempontból is. Jó úton járunk, és bár az Európa-bajnokság a várakozásunk alatt alakult, szerintem van okunk az óvatos bizakodásra a következő másfél évre.”

Csányi a Marca által összeállított csalódást keltő ‘álomcsapatról’ is elmondta a véleményét.

„Nem tartom szakmai produktumnak az ilyen fajta összeállításokat. Szoboszlai Dominik mindössze 23 éves, ő volt az Eb legfiatalabb csapatkapitánya. Az Eb-n nem volt csúcsformában, ez annak is a következménye, hogy a téli sérülése óta és a tornán sem volt százszázalékos, régóta kisebb sérüléssel bajlódott.”

Kétségtelen, hogy ő a jelenlegi válogatott legnagyobb sztárja, de már csak a kora miatt sem elvárható tőle, hogy mindig élete formájában teljesítsen. Biztos vagyok benne, még sok örömöt szerez a magyar futball szurkolóinak.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC