nb1.hu

Az angol legenda így reagált arra, hogy védője bekerült a magyar válogatott keretébe

A 23 éves játékos debütálhat a nemzeti együttesben.

A magyar válogatottra ebben a hónapban két meccs vár a Nemzetek Ligájában: a mieink október 11-én Hollandiát fogadják, majd október 14-én Bosznia-Hercegovinában lépnek pályára. Marco Rossi szövetségi kapitány kedden megnevezte azokat a játékosokat, akikre számít a két mérkőzésen. A szövetségi kapitány keretébe Szűcs Kornél személyében egy újonc is bekerült.

Nemzetek Ligája: Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott keretét

Szűcs jelenleg az angol másodosztályban érdekelt Plymouth labdarúgója. Köztudott, hogy a szigetországi klubnak az angol labdarúgás egyik legendája, Wayne Rooney az edzője. Rooney úgy véli, játékosa nem érdemtelenül kapott meghívót.

„Kornél nagyszerű teljesítményt nyújt, mióta nálunk szerepel, így megérdemelten került be a magyar válogatott keretébe. Beszéltem vele, és természetesen nagyon boldog. Mindig jó visszaigazolás nekünk az, ha valamelyik játékosunk válogatott meghívót kap. Amikor még futballoztam, óriási büszkeséggel szerepeltem hazám nemzeti együttesében” – idézi a plymouthherald.co.uk a 38 éves trénert.

Rooney 120 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, a fellépései során 53-szor köszönt be. A Manchester Uniteddel ötször lett angol bajnok, 2008-ban a BL-ben, 2017-ben pedig az Európa-ligában ünnepelhetett a döntő után.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC