nb1.hu

Átmenetileg Muhammad Ali szülővárosába költöznek Lisztes Krisztiánék

Mexikó és New York is célállomás lesz.

A július második hetében megkezdett edzések után az Eintracht Frankfurt ismét az Egyesült Államokba helyezi a nyári felkészülés központját, először 2020 januárja óta. Az Eintracht központja Louisville lesz, amely Kentucky államban, az Ohio folyónál található. Ez az állam híres kékeszöld tavaszi rétjeiről. Fővárosa Frankfort, és az USA középnyugat és dél közötti kapcsolódási pontjaként szolgál. Az Eintracht hétfőn indult az USA felé.

ULTRAMODERN

A klubhonlap szerint a munka másnap Louisville-ben kezdődik. Az edzések helyszíne a Lynn Family Sports Vision & Training Center, amely a Louisville City FC és a Racing Louisville FC profi futballcsapatainak otthona.

Ez az ultramodern sportlétesítmény központi helyen található, és több füves pályát, egy edzőtermet, egy média- és filmtermet, egy étkezőt, valamint modern öltözőket kínál.

Louisville, Kentucky állam legnagyobb városa, gyakorlatilag a déli államok kapuja. A metropolisz régiójának lakossága 632 ezer fő. Itt született a bokszlegenda Muhammad Ali. A városban számos érdekesség található, például az Old Louisville, amely az USA legnagyobb viktoriánus stílusú negyede.

LÁTNIVALÓK

A sportrajongók számára Louisville egyértelműen a híres Kentucky Derby lóverseny otthona. Emellett a város az Ohio folyónál fekszik, ahol a „Louisville Slugger” baseballütőt gyártják, amelyet számos profi játékos használ a Major League Baseballban. Érdemes meglátogatni a Louisville Slugger Factory and Museumot is. A futballrajongók számára is van látnivaló: a Louisville City FC az USL Championshipben, a Racing Louisville FC női csapata pedig a National Women’s Soccer League-ben (NWSL) szerepel.

„Mi egy teljesen más típusú déliek vagyunk” – hirdeti a Louisville Tourism, utalva a város különleges, egyedi hangulatára.

MECCSEK

Az Eintracht július 30-án, kedden lép pályára a Louisville City FC ellen a 15 300 férőhelyes Lynn Family Stadiumban (kezdés: 20 óra helyi idő szerint). Ez a mérkőzés az egyik a két tesztmeccs közül, amelyet az Eintracht USA-beli utazása során játszik. A LouCity 13 mérkőzés után az Eastern Conference első helyén áll.

Mielőtt azonban a hesseniek találkoznának a louisville-i házigazdáikkal, először július 25-én, csütörtökön (19:30 helyi idő szerint) a mexikói első osztályú FC Juárez ellen lépnek pályára. A mérkőzést Mexikó északi részén, Ciudad de Juárezben, az Estadio Olimpico Benito Juárez stadionban (22 300 férőhely) játsszák. A Liga MX Clausura, amelyet 2024 januárja és áprilisa között játszottak, a Los Bravos de Juárez a tizenkettedik helyen zárt. Ezt megelőzően a brazil vezetőedző, Mauricio Barbieri csapata a júliustól novemberig tartó Liga MX Apertura szezonban a tizenötödik helyet szerezte meg.

Lisztes kezdőként debütált Frankfurtban, Dárdai Bence és Yaakobishvili is játszott

A két tesztmérkőzés között Dino Toppmöller vezetőedző csapata a Louisville-i Lynn Family Sports Vision & Training Centerben edz.

SZURKOLÓI KLUB

Július 31-én a csapat tovább utazik New York City-be. Az Eintracht közössége New Yorkban nagy, az EFC New York az USA legnagyobb hivatalos szurkolói klubja, amely a pezsgő metropoliszban, az amerikai keleti parton található. 2020 óta a klub saját irodával is rendelkezik ott.

Az Eintracht kapcsolatai New Yorkkal 1951-ig nyúlnak vissza, amikor a Goodwill Tour keretében összesen nyolc mérkőzést játszottak 25 nap alatt több államban – három közülük New Yorkban, egy pedig a szomszédos New Jersey-ben –, ami hozzájárult a klub alapvető infrastruktúrájának finanszírozásához a Riederwaldnál.

Az Eintracht augusztus 2-án indul haza.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC