nb1.hu

Angol Ligakupa: Klopp Szoboszlait dicsérte, megvan a Pool következő ellenfele

Januárban folytatódik a küzdelem a sorozatban.

A Liverpool szerda este a West Ham csapatát győzte le 5-1-re, ezzel bejutott a legjobb négy közé a Ligakupában. A gólparádét Szoboszlai Dominik indította a 28. percben ezzel a találattal:

Jürgen Klopp a fölényes sikert követően Szoboszlai produkciójára is kitért:

„Sok jó teljesítményt láttam ezen az estén, ezúttal Dominik játéka is nagyon jól nézett ki. Gyakorlatilag most minden klappolt a játékunkban” – mondta a Pool mestere.

Közben kiderült, hogy a Pool az elődöntőben a Fulham együttesével találkozik. A párharc első meccsét az Anfield Roadon rendezik meg január 8-án, a visszavágó pedig január 22-én lesz a Fulham otthonában. A másik ágon a másodosztályú Middlesbrough a Chelsea-vel csap össze.

„A legutóbbi Fulham elleni mérkőzésünk nagyon látványos volt (a bajnokságban a Pool 4-3-ra nyert – a szerk.), és szerintem ez a párharc is hasonló lesz. Erős együttesnek tartom az ellenfelünket, amely biztosan döntőt akar játszani, de nekünk is ez a célunk” – hangsúlyozta Klopp.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Liverpool FC–West Ham United 5–1 (1–0)
Liverpool, Anfield. V: Tim Robinson
Liverpool: Kelleher – Joe Gomez, Quansah, Van Dijk (I. Konaté, 60.), Cimikasz (C. Bradley, 68.) – Endo (Alexander-Arnold, 60.), Szoboszlai (Szalah, 60.), Curtis Jones – Elliott, Gakpo (Luis Díaz, 78.), D. Núnez. Menedzser: Jürgen Klopp
WHU: Aréola – Coufal (Kehrer, 72.), Ogbonna, Mavropanosz, Ben Johnson – Soucek, Edson Álvarez (Ings, 82.) – Kudus (Ward-Prowse, 72.), Fornals, Benrahma (Paquetá, 58.) – Bowen. Menedzser: David Moyes
Gólszerző: Szoboszlai (28.), Curtis Jones (56., 84.), Gakpo (71.), Szalah (82.), ill. Bowen (77.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC