nb1.hu

„Angliában sokkal pörgősebbek az edzések” – egy 12 éves magyar tehetség beszámolója

Szoboszlaiék öltözőjében is járt.

Majlinger Máté, az Illés Akadémia 12 éves labdarúgója egyhetes angliai túrán mutathatta meg magát helyi akadémiai edzőknek. A 12 éves győrújfalui srác a ProSoccerGlobal Hungary tehetségkutatóján hívta fel magára a figyelmet, ennek köszönheti a szigetországi lehetőséget.

„Hihetetlenül jól éreztem magam Angliában – mesélte Máté a Kisalföldnek nyilatkozva. „Egyetlen rossz dolog történt velem az út során, az pedig az volt, hogy haza kellett jönnöm. Hogy milyenek voltak az edzések? Valamivel rövidebbek, mint itthon, de sokkal pörgősebbek. Nagyobb volt az iram, mindegyikünk igyekezett a lehető legjobb oldalát megmutatni.”

Máténak U13-as meccsen is volt lehetősége bizonyítani: „Már az első nap összecsaptunk Blackburn Rovers akadémiai csapatával, melyet sikerült legyőznünk. Gólt is lőttem, s a meccs után az ellenfél edzője külön gratulált nekem. Nagyon büszke voltam.” Tizennégy játékosból egyébként hat magyar volt ezen a mérkőzésen.

Több egyéb program mellett a Liverpool otthonába, az Anfield Roadra is ellátogatott a társaság. Majlinger Máté erről az élményéről is beszámolt: „Fantasztikus volt az öltözőbe belépni. Elsőként Szoboszlai Dominik mezét kerestem meg. Különös és nagyszerű érzés volt a Bajnokok Ligája-trófeát megérinteni.”

A meccslátogatás sem maradt el. A fiatal focisták a Blacburn Rovers-Leeds United Championship-mérkőzést látták élőben. Ugyanez a társaság jövőre az Európa Liga-győztes Sevillához fog ellátogatni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC