nb1.hu

Amerikai állampolgár lett a magyar válogatott futballista

Sallói Dániel 10 évvel ezelőtt érkezett meg először az Egyesült Államokba.

Kansasben 50 új amerikai állampolgárt avattak egy különleges honosítási ceremónia keretében, és a Sporting KC egyik alapembere, a magyar válogatott Sallói Dániel volt az egyikük – szúrta ki a Csakfoci.

Sallóit az FC Austin elleni mérkőzés előtt köszöntötték. A 27 éves futballista még 2014-ben érkezett az Egyesült Államokba, a Blue Valley Northwest középiskolába került, ezalatt a Sporting KC akadémiáján pallérozódott, majd 2016 elején aláírt az MLS-csapathoz.

Az SKC-ben 2017 áprilisában debütált, és azóta 59 gólt szerzett és 40 gólpasszt jegyzett, ami a negyedik legtöbb gólpassz a franchise történetében. A 2017-es debütáló szezonjában Sallói szerezte a győztes gólt a US Open Cup döntőjében, 2021-ben pedig MLS All-Star csapatának tagja volt, és jelölték az MLS döntőjének MVP-címére.

Sallói eddig négyszer volt magyar válogatott, mindannyiszor tétmérkőzésen (vb-selejtezőn) lépett pályára, így az amerikai válogatottban nem játszhatna.

Az MLS legutóbbi játéknapján Sallói egyébként nem lépett pályára – sérülés miatt -, csapata 2-0-ra győzött. A magyar válogatottal Eb-résztvevő Gazdag Dániel csereként állt be a Philadelphiába, de csapata 4-2-es vereséget szenvedett a Montréaltól.

MLS
CF Montréal–Philadelphia Union 4–2
Philadelphia: Gazdag Dániel a 62. percben állt be csereként.
Sporting Kansas City–Austin FC 2–0
SKC: Sallói Dániel sérülés miatt nem volt a keret tagja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC