nb1.hu

Álomszerű bemutatkozás: az új ETO-csatár tíz éves jeget tört meg

Nadhir Benbouali élete első NB I-es mérkőzésén kétszer is betalált.

Mindkét csapat támadó szellemiségben kezdte az NB I 7. fordulójának zárómérkőzését, amelyen a szezont egy döntetlennel és négy vereséggel indító Győr fogadta a Paksot. Az első gólra nem is kellett sokat várni: a hazaiak egyszeres algír válogatott támadújuk, Nadhir Benbouali révén már a 9. percben vezetést szereztek.

A belga élvonalbeli Charleroi kölcsöncsatára a 27. percben ismét beköszönt, ezzel két gólra növelte csapata előnyét. A szeptember elején igazolt Benbouali ezzel azok után, hogy a kupában góllal mutatkozott be Putnokon, a bajnokságban ezt egy duplával tudta überelni. Az ETO-nak azonban ideje sem volt belekényelmesedni a vezetésbe, hiszen Ötvös révén három perccel a második kapott gól után szépített a Paks. A szünetre így 2-1-es állásnál vonultak a csapatok.

A félidőben Bognár György két helyen is belenyúlt a csapatába, Kovács Krisztián érkezése mellett a szokásos Böde-cserét is megejtette. A második játékrész azonban visszafogottabb tempóban indult, mint az első.

Bár mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, összességében jóval eseménytelenebb volt a második játékrész. Az egyre többe kockáztató Paks ugyanakkor megnyitotta a teret a középpályán, így többször is „kettészakadt a pálya”. Ez azonban inkább vezetett taktikai fault által kiharcolt sárga lapokhoz, mint komoly lehetőségekhez.

Az öt perces hosszabbításban egy kontra után Diarra biztosíthatta volna be a hazai sikert, de Simon szögletre tolta erős, ám nem túl helyezett lövését. Ezután már egyik kapu sem forgott veszélyben, így a Győr megőrizte félidei vezetését. Az ETO ezzel 2015 óta nyert először élvonalbeli bajnokit, egyszersmind egy pontra megközelítette a 11. helyen négy egységgel álló Kecskemétet.

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC