nb1.hu

Akár ismét jöhet a Klaksvík a Fradinak, Paks-Ajax is lehet továbbjutás esetén

Kiemelt lesz a Ferencváros és a Paks is az európai kupaporondon vívandó első párharcaikban.

A Real Madrid Bajnokok Ligája-győzelmével némiképpen letisztult a kép a 2024-25-ös idény selejtezőinek szempontjából. Ennek köszönhetően a Ferencvárosnak csak a második körben kell csatlakoznia a mezőnyhöz, ezzel biztossá vált, hogy legrosszabb esetben a Konferencialiga-playoffban találja magát a csoportkör előtt a magyar bajnok.

A potenciális ellenfelek között találjuk a román FCSB-t, az ír Shamrock Roverst, vagy éppen a tavaly hatalmas meglepetésre FTC-t kiütő KÍ Klaksvíkot – amennyiben megnyerik a párharcaikat. A Ferencváros egyébként biztosan kiemelt lenne a harmadik selejtezőkörben is továbbjutás esetén.

A Bajnokok Ligája-selejtező második körének sorsolását június 19-én tartják, akkor egy ellenfélpárt kap a Ferencváros (kivéve, ha a lengyel bajnok Jagielloniát sorsolják a Fradinak), hogy a párharcukból melyik együttes jut tovább, az július 17-én kiderül. A nevezési listát július 18-án éjfélig kell leadni, az első meccs előtti éjfélig ezt két helyen meg lehet változtatni. Az első mérkőzést július 23-24-én, a visszavágót 30-31-én játssza az FTC.

A Magyar Kupa-győztes Paks az Európa-liga első selejtezőkörében kiemeltként várja ellenfelét. A svéd Elfsborg, a román Corvinul, a bolgár Botev Plovdiv, az azeri Zira, a szlovák Ruzomberok, illetve a koszovói Llapi jöhet szembe az első párharcban. Amennyiben továbbmegy Bognár György csapata, akkor a következő körben biztosan nem lesz kiemelt a Paks. Ebben az esetben jöhet az Ajax, a Braga, a Rapid Wien, de még a Trabzonspor is.

A Ferencváros potenciális ellenfelei az Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében

Kiemeltek az 1. körben: Ballkani (koszovói), Borac Banja Luka (bosnyák), FCSB (román), Jagiellonia Bialystok (lengyel), Klaksvík (feröeri), Lincoln Red Imps (gibraltári), Petrocub (moldovai), Pjunik (örmény), RFS (lett), Shamrock Rovers (ír), The New Saints (walesi)
Nem kiemeltek az 1. körben: Celje (szlovén), FK Decic Tuzi (montenegrói), Differdange (luxemburgi), Dinamo Batumi (grúz), Dinamo Minszk (fehérorosz), Egnatia (albán), Hamrun Spartans (máltai), Larne (északír), Ordabaszi (kazah), Panevezys (litván), Struga (északmacedón), Santa Coloma (andorrai), Vikingur Reykjavík (izlandi), Virtus (San Marinó-i)

A Paks potenciális ellenfelei az Európa-liga 1. selejtezőkörében

Nem kiemeltek az 1. körben: Elfsborg (svéd), Corvinul Hunedoara (román), Botev Plovdiv (bolgár), Zira (azeri), Ruzomberok (szlovák), Llapi (koszovói)

A Paks potenciális ellenfelei az Európa-liga 2. selejtezőkörében

Kiemeltek a 2. körben: Ajax (holland), Braga (portugál), Molde (norvég), Rapid Wien (osztrák), Trabzonspor (török), Rijeka (horvát), Cercle Brugge (belga), a Sheriff Tiraspol (moldovai) párharcának győztese, a Maribor (szlovén) párharcának győztese

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC