nb1.hu

Agresszív futballra készül a Puskás Akadémia, bízik a magyar tehetségekben Klafuric – reakciók

Revansra készül az Újpest, a fejekben is rendet kellett tenni a Lokinál. 

Vasárnap újabb két találkozót rendeznek az NB I 22. fordulójában.

 

15.00:Honvéd-Puskás Akadémia

Vasárnap délután az ötödik helyen álló Puskás Akadémia a 11. Honvédhoz látogat. Egy kedvező eredmény után a felcsútiak, akár a harmadik helyre is feljöhetnek a tabellán. A kispestieknek égető szüksége lenne a pontokra, lehetőleg mindháromra, hiszen jelenleg négy pont a hátránya a már bennmaradó helyen tanyázó Újpesttel szemben. A Puskás Akadémia az előző fordulóban kikapott a Paks ellen, míg a Honvéd döntetlent játszott a Mezőkövesddel. Az őszi mérkőzésük 1-0-ás felcsúti sikert hozott.

 

Dean Klafuric(Honvéd): Sikerre éhes a PAFC, hiszen a múlt hétvégi vereség után nekik is bizonyítaniuk kell. A MOL Magyar Kupában kiejtették a DVSC csapatát, látszik, hogy jó formában vannak, agresszív futballt játszó riválisra készülünk. Egyértelmű, hogy mindenkivel, aki a tűz közelében van, azzal számolunk. Mezőkövesden Dúzs Gellért, a Kecskemét ellen Átrok Zalán, Újpesten Benczenleitner Barna volt a tökéletes példa. Keresztes Noelre és az Újpest debütáló, míg a Vasas ellen kezdőként szereplő Krajcsovics Ábelre is számítunk, amint száz százalékosak lesznek, továbbá Kocsis Gergely is ott kopogtat az első keret ajtaján. Szerintem az látható, hogy mindenkinek, aki edzésmunkával meghálálja a stáb bizalmát, ahogy azt Eördögh András is tette a kupában, annak lehetőséget fogunk biztosítani. És azt se felejtsük el, hogy az ősszel alapemberként szereplő Bocskay Bertalan, Kocsis Dominik és Szabó Alex is fiatalnak számít. Ahogy a többieknek, nekik is sokat kell fejlődniük, de hiszünk bennük és az összes tehetségünkben. A helyzetünk nem minden esetben teszi lehetővé, hogy bárkit bevessünk, mert szükségünk van a pontokra és ilyen helyzetben a tapasztalat is sokat számít, de ebben a szezonban a Magyar Futball Akadémia munkatársai nagyon büszkék lehetnek, hiszen a rengeteg befektetett energiájuk megtérülni látszik. A szurkolókra most is nagy szükségünk lesz. Ez pontosan az, amivel a játékosaimat szeretném motiválni és tűzben tartani, a tisztelet mellett ez a legfontosabb dolog számomra, ahogy a múltkor is beszéltük, a szurkolók nélkül nincs értelme a játéknak, ezért is érintett meg a buzdításuk. Jó volt látni, hogy az elmúlt fordulók után mellettünk álltak a szurkolóink, és nem adták fel, ezt szoktam mondani a csapatnak is, hogy végig higgyenek magukban, hálásak lehetünk a támogatásukért.

18.30:Újpest-DVSC

 

A forduló zárómérkőzésén a Loki az Újpestnél vizitál. A vendégek a negyedik, a lila-fehérek a 10. helyről várják a találkozót. A DVSC legutóbb kikapott a Fraditól és búcsúzott a Felcsúttal szemben a Magyar Kupában. Az Újpest utolsó két meccsén kikapott Kisvárdán, majd döntetlent játszott Kecskeméten. Az őszi bajnokijuk 4-1-es DVSC sikert hozott. 

Srdjan Blagojevic(DVSC): Őszintén nehéz beszélni az Újpest elleni ligameccsről a lefújást követően, de profik vagyunk, így fókuszálnunk kell a következő feladatra. Fel kell térképeznünk őket, amire csupán két napunk lesz, de igyekszünk megoldani feladatunkat. Pszichológiailag jelenleg nagyon lent vagyunk, hiszen előbb vereség a Ferencváros ellen, majd búcsú a kupától, így rendezni kell a sorainkat. Tudom, hogy az UTE egy erős ellenfél, nem számít, melyik pozíciót foglalják most el a bajnokságban, ráadásul a keretük tele van fiatal játékosokkal. Úgy gondolom, hogy nehéz feladat előtt állunk, de most kell megmutatnunk, hogy kik vagyunk, és elhozni a három pontot – mondta a Magyar Kupa mérkőzés után a Loki edzője. 

 

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC