nb1.hu

A többieknek fel kell nőniük Gulácsi Péterhez és Sallai Rolandhoz

Két játékos emelkedett ki a magyar válogatottból.

Szerdán este a magyar válogatott vereséget szenvedett az esélyesebb Németország ellen. Bár ez a vereség is fájó, a nemzeti csapat olyan arcát mutatta, amely rengeteg örömet szerzett már a magyar szurkolóknak. A játék, a hozzáállás és a harcosság is dicséretre méltó volt a világ egyik legjobb csapata ellen.

A Svájc elleni 3-1-es vereség alkalmával Marco Rossi csapata nagyjából a mérkőzés utolsó harmadában mutatta azt a futballt, amit a szenvedélyes szurkolók mindig is látni szeretnének. A svájciak már 2-0-ra vezettek, majd 2-1 lett az állás, és majdnem egyenlítettünk is, ám végül egyéni hiba miatt a svájciak növelték a különbséget.

Németország ellen viszont már az első perctől megfelelő volt a harci kedv és a mutatott játék. Sajnos azonban újabb egyéni hibák miatt ezúttal is (most 2-0-s) vereséget szenvedtünk.

Most következik az 1999-ben megalapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló, amelyben azokat a játékosokat értékeljük, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Gulácsi Péter 7

Már a svájciak ellen is a magyar válogatott legjobbja volt, és továbbra is jó tudni, hogy Dibusz Dénes is bármikor hasonló teljesítményre képes. A gólokról nem tehetett (bár az elsőnél lehetett volna határozottabb), több bravúrja is volt.

Gulácsi és Varga előtt kalapot emelünk, Sallait sajnos nem lehet klónozni

Fiola Attila 5

Az első és a második gólban is benne volt, mint a teljes védelem, de egyiknél sem ő volt a fő hibás. Az elsőnél legalább menteni próbált, és igyekezett a gólvonal elé, ő volt az egyetlen, aki nem a reklamálással foglalkozott.

Orbán Willi 4

A magyar válogatott egyik legfontosabb pillére volt az elmúlt években, és Marco Rossi vakon megbízik benne. Most azonban ismét hibázott a kapott góloknál. Az elsőnél tétova volt, ilyen párharcot egy védőnek mindig meg kell nyernie. További hibái is voltak, de fontos mentései is akadtak.

Dárdai Márton 5

Nem rajta ment el a meccs, de a németek vezető góljánál ő is lehetett volna vagányabb és határozottabb. Azonban továbbra is úgy tűnik, hogy a jövő magyar válogatottjának egyik alapembere lehet.

Bolla Bendegúz 6

Nagyon aktívan kezdett. Indításai és lövései is voltak, előre és hátrafelé is jól teljesített. Magabiztosnak tűnt, végig fent volt a tekintete, látszott rajta, hogy pontosan tudja, mi a dolga és hogyan kell megvalósítania. A jövővel kapcsolatban ugyanaz igaz rá, mint Dárdaira.

Nagy Ádám 4

Sokan féltették a magyar válogatottat attól, hogy a dinamikus, erős német középpályások eldöntik a mérkőzést. Sajnos így is lett. Nem tudta annyiszor lezárni a passzsávokat, mint máskor. A támadásokat sem tudta megszokott módon támogatni. Lecserélése indokolt volt.

Marco Rossi jól tette, hogy visszalépett egyet, de a németek ellen ennyire volt elég

Schäfer András 5

Benne legalább volt lendület és vagányság. Ment, mint a gép, de kellett volna mellé egy olyan játékos, aki szintén legalább úgy játszik, mint ő. A lefújás után sem keresett külső okokat a vereségünkre.

Kerkez Milos 5

Sokkal jobban és ritmusosabban játszott, mint Svájc ellen. Ha kellett, akkor a védekezésben a túloldalon is besegített. Elfutásokkal, beadásokkal is próbálkozott. Jó átlagot hozott, csak egy kis plusz hiányzott tőle, mert benne bőven van annyi dinamika, mint bármelyik német játékosban.

Sallai Roland 7

Ezúttal is a válogatottunk legjobbja volt a mezőnyjátékosok közül. Övé volt az első helyzet, de nem tehetett róla, hogy nem tudta gólra váltani… Utána szerzett egy lesgólt is. Végig benne volt a kreativitás, és erővel is bírta. Akkor sem romlott a teljesítménye, amikor a hajrában kissé hátrébbről kellett indulnia.

Sallai megmozdulásától még az UEFA munkatársai is elájultak – Videó

Szoboszlai Dominik 5

Majdnem mindenki tőle várja, hogy nyerje meg a meccseinket. A labdarúgás viszont még mindig a legösszetettebb csapatjáték. Volt egy életveszélyes szabadrúgása és több jó átadása. Fontos volt, hogy a rögzített játékhelyzeteket veszélyesebben, jobban kivitelezte, mint Svájc ellen. Az a plusz viszont, ami miatt klasszis, most nem volt meg benne, de sokkal közelebb járt hozzá, mint Svájc ellen.

Varga Barnabás 5

Együtt emelkedtek vele a magyarok a második félidőben, amikor Sallai remek beadása után majdnem a jobb felső sarokba fejelt. Nagyon kellett volna, hogy jobban célozzon, sajnos most nem sikerült. Nem volt utána (vagy előtte) még egy olyan lehetősége, mint Svájc ellen, mert akkor a második lehetőségét gólra váltotta.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)

Stuttgart, 54 000 néző. Vezette: Danny Makkelie (Hessel Steegstra, Jan de Vries) – hollandok
NÉMETORSZÁG: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich (Can, 72.), Kroos − Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) − Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)
Sárga lap: Varga B. (23.), Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), Szoboszlai (90+3.), Rossi (90+3.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC