nb1.hu

A szlovén élvonalba igazolt a fiatal magyar gólvágó

Ahogy korábban írtunk róla, Tanyi Barnabás a szlovén harmadosztályból az élvonalba szerződött.

Harmadosztályból az élvonalba: szintet léphet a gólerős magyar támadó

Az amerikai útlevéllel is rendelkező 20 éves magyar támadó kétéves szerződést írt alá az NK Aluminij csapatával – írják a klub honlapján. Tanyi a harmadosztályú Brezsicétől érkezett Kidricsevo városába, ahol az őszi szezonban ontotta a gólokat: 12 bajnokin 19-szer volt eredményes.

Tanyi Miklós Barnabás 2016 nyarán, 13 évesen került a Detroit City ifiakadémiájára. A magyar támadó 2021-ben bemutatkozott a felnőtt csapatban az Egyesült Államok harmadik, majd a feljutást követően a második vonalában. Tanyi tavaly szeptemberben igazolt Szlovéniába a Brezsice csapatához. A debreceni születésű fiatal tehetség a piros-fehéreknek adott első interjújában hangsúlyozta, hogy hamar észrevette a különbséget a harmadik liga és az első liga között.

„Öt éves koromban kezdtem el futballozni a DVSC-nél, majd tizenkét éves koromban a családommal az USA-ba költöztünk, ahol azonnal elkezdtem focizni. Utoljára a Detroit City tagja voltam az USA-ban, ahol az első évben a harmadosztályban, a második évben a másodosztályban játszottam. Mindenki szívélyesen fogadott a klubnál, a edzésmódszer egy kicsit intenzívebb, de úgy gondolom, hogy sikerült alkalmazkodnom hozzá. Szeretnék a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak, a fő cél egyértelmű: szeretnénk jövőre is az élvonalban játszani.”

Az NK Aluminij jelenleg a tízcsapatos szlovén első osztály 8. helyén áll.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NK Aluminij (@nk_aluminij) által megosztott bejegyzés

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC