nb1.hu

A Rossi-éra mélypontja: többen is életük leggyengébb játékát nyújtották, egyhangú lett az osztályozás

A legfontosabb cserék viszont már a keddnek szóltak.

Az első tizenöt-húsz percben elfogadható teljesítményt nyújtott a magyar válogatott Düsseldorfban, a németek elleni Nemzetek Ligája-selejtező első mérkőzésén. A hazaiak a vezetés megszerzése után egyre nagyobb fölénybe kerültek, a szünet után pedig már gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán: a német. A magyar válogatottból senki sem nyújtott értékelhető teljesítményt. A hazaiak 5-0-s diadala teljesen megérdemelt.

Marco Rossi szövetségi kapitány mindenkit meglepett azzal a taktikával, hogy magas letámadást kért a játékosaitól a németek ellen. Ez persze kivételt képezett a hazaiak számára, akik köszönettel kihasználták a megnyíló hatalmas területeket, és remekül éltek a magyarok megingásaival. Különösen szembetűnő volt, hogy a középpályás védekezésünk, különösen a tengelyben, gyakorlatilag nem létezett. Németország a visszavonult sztárjai utáni első meccsén lendületesen, gyorsan, frissen és ötletesen játszott.

A hazaiak akár még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy nekünk is volt néhány kisebb lehetőségünk az első 15 percben. Mindez azonban nem változtat a lényegen: a magyar válogatott összes játékosa, így a csapat is, a Rossi-éra eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta.

Marco Rossi szégyelli magát és ultimátumot adott a magyar válogatottnak

Most következik az 1999-ben alapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló, amelyben értékeljük azokat a játékosokat, akik legalább 30 percet töltöttek a pályán.

Gulácsi Péter 3

A 20. percben még magabiztosan védte Füllkrug lövését. Innentől kezdve viszont nem az a legfontosabb, hogy melyik kapott gólban volt benne, hanem az, hogy egyetlen bravúrral sem tudta segíteni a magyar válogatottat. Lehet, hogy ez volt a leggyengébb meccse a nemzeti csapatunkban.

Balogh Botond 4

Nem tűnt megilletődöttnek, de az ő teljesítményét úgy kell értékelni, hogy előtte Nego játszott, aki szinte semmiben nem tudta segíteni a csapatvédekezésünket. Sem a földön, sem a levegőben nem tudta felvenni a harcot a hazaiakkal.

Orbán Willi 4

Már akkor látszott rajta, hogy nem ez lesz élete legjobb meccse, amikor Gulácsi bravúrral védte a hazaiak első helyzetét. Ezt a németek is megérezték. Persze, középső védőként nagyon nehéz a világ egyik legjobb válogatottja ellen idegenben játszani, főleg ha a hazaiak olyan könnyedén jutnak a „hatósugaráig”, mint kés a vajban.

Dárdai Márton 4

Édesapja berlini szerződése óta a Hertha BSC a magyar futball mintapéldája volt, miközben Németországban sosem számított a legjobb csapatok közé. Jelenleg a Hertha a másodosztályban középcsapat, és ez meg is látszott Dárdai játékán: sem az ütemérzéke, sem az erőnléte, sem a formája nem volt versenyképes a hazaiakkal szemben. Ismételjük: neki is nehéz dolga volt, mivel a hazaiak könnyedén jutottak el a védelmünk vonaláig.

Németország-Magyarország: meglepő nyilatkozatot adott a német kapitány

Loic Nego 3

Rossi jól látta, hogy a szünetben le kell cserélnie. Egyrészt a németek 20 perc után fokozatosan átvették az irányítást, másrészt egyértelmű volt, hogy Nego teljesítménye folyamatosan romlik. Az első félidő második felében a hazaiak gyakorlatilag bármikor átfutottak rajta. Az ő játéka előrevetítette, mi vár ránk a második félidőben. A szünetben Bolla Bendegúz (4) váltotta, aki lendületesen kezdett, sőt, helyzetbe is került. Azonban hamarosan megkaptuk a második gólt. Bolla próbált menteni, de nem sikerült, ami rá és a csapatra is rányomta a bélyegét a folytatásban.

Nagy Ádám 3

Ezen a meccsen érte utol a válogatottságok számában a valaha volt legjobb magyar játékost, Puskás Ferencet. Sajnos ezt a jeles alkalmat élete egyik leggyengébb teljesítményével „ünnepelte meg”.

Schäfer András 3

Semmi pozitívat nem tudott hozzátenni a játékhoz, akárcsak Nagy Ádám. Mindketten súlytalanul és ütemtelenül játszottak. Schäfer sem volt még ennyire gyenge címeres mezben, és tiszta szívből reméljük, hogy soha többé nem is lesz.

Kerkez Milos 4

Előrefelé talán ő volt a leglendületesebb a meccs elején. A védekezésben azonban ismét akadtak hiányosságai, különösen akkor, amikor a tizenhatoson belül kellett volna középre besegítenie. Cseréje nemcsak a németek elleni meccs miatt történt, hanem a keddi, Bosznia-Hercegovina elleni találkozóra is gondoltak.

Nagy Ádám: Ez elfogadhatatlan, szégyenteljes volt

Sallai Roland 4

Fent volt a feje, igyekezett lendületesen játszani, és üres területekre mozogni. Ennek leglátványosabb pillanata a második félidőben, Bolla helyzeténél volt. Mi egy ilyen lehetőséget tudtunk kialakítani, míg a hazaiak szinte bármikor. Az ő lecserélése is már a keddre, a következő mérkőzésre való felkészülés jegyében történt.

Szoboszlai Dominik 4

Őt a legnehezebb értékelni. Sokan istenítik, míg mások, akik kevésbé kedvelik a magyar focit, könnyen kritizálják, ha a válogatott nem teljesít jól. Még 0-0-nál megmentett minket egy kapott góltól, Bolla helyzeténél remekül indította Sallait, és volt egy veszélyes beadása az első félidőben is. De ez, bármelyik ellenféllel szemben, kevés tőle, mert sokkal többre képes.

Varga Barnabás 4

Nem csak az volt a probléma, hogy nem volt területe, és nem keresték beadásokkal, hanem az is, hogy a támadások legvégső fázisában sem volt társa. A 35. percben Nego beadása után jó helyzetből fejelhetett, de Andrich blokkolt. Jobb lett volna, ha ő érkezik Nego beadására. Amikor a mérkőzés sorsa eldőlt, Rossi őt is lecserélte, hogy a keddi találkozóra pihentesse.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA, 3. CSOPORT

Németország–Magyarország 5–0 

Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 49 235 néző. Vezette: Turpin (francia)

NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – Kimmich, Tah, N. Schlotterbeck (R. Koch, 70.), Raum (Henrichs, 70.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B., W. Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 75.) – Varga B. (Ádám M., 66.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (82. – 11-esből)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC