nb1.hu

„A Puskás játszotta a legjobb focit” – Hornyák Zsolt értékelte a felcsúti csapat szezonját

Egy ezüstérem mellett már három bronzot szerzett a csapattal.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a 2023/24-es szezonban szerzett bronzérmet tartja az elmúlt évek sikerei közül a legértékesebbnek. Az 51 éves szakember a felcsúti csapat irányítása alatt már a negyedik dobogós helyezését érte el. Hornyák a klub honlapján értékelte a Puskás Akadémia FC idényét.

„Mi mindent megtettünk azért, hogy a végén odaérjünk a dobogóra. Az utolsó tíz bajnokin való játékstílusunk, a teljesítményünk, a gólmennyiségünk alapján jogosan zárkóztunk fel a harmadik helyre. Azt gondolom, az utolsó tíz találkozón a Puskás Akadémia játszotta a legjobb futballt. Megérdemeltem jöttünk fel a dobogóra.”

Hornyák a múltbéli sikerekkel is összehasonlította az újabb harmadik helyet.

„A múlt évben is az utolsó körben dőlt el a bronzérem sorsa, de akkor nem sikerült megszereznünk. Azt gondolom, a magyar bajnokság egyre erősebbé és erősebbé vált az évek alatt: ha összehasonlítom az én itt töltött öt évem, az elejétől kezdve nagyon sok víz lefolyt a Dunán, sokkal nehezebb a játék minden csapat ellen, főleg egy 12 csapatos bajnokságban. Azt mondom, ezt az utolsó érmet becsülöm a leginkább, mert ez a szezon volt a legnehezebb az öt közül.”

A PAFC vezetőedzője a lehetséges nyári átigazolásokról is szót ejtett.

„Nagy változást nem várok, lehet, hogy két-három fiatallal feltöltjük a keretet, de az elmúlt években is így csináltuk, hogy két-három távozónk van, ami normális, és őket próbáljuk helyettesíteni. Ha lehet, magyar játékossal, ha minőségileg van rá lehetőség, egy vagy két légióssal, de tovább folytatjuk ezt az ésszel való feltöltést. A lényeg, hogy a jó alapot meghagyva érzékkel kell feltölteni az első csapatot.”

„A Fradi szeretett volna leigazolni” – a magyar válogatott szélsője gólerős idényt zárt

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC