nb1.hu

A Paks ügyvezetője az átigazolásokról és a csapat román ellenfeléről beszélt

Csütörtökön kezdődik a szezon a tavalyi ezüstérmesnek.

Véget ért a felkészülési időszak a Paks számára, Bognár György együttese csütörtökön hazai pályán elkezdi a 2024/25-ös idényt. A Magyar Kupa-győztes csapat első ellenfele a vajdahunyadi Corvinul lesz. A román másodosztály ezüstérmese az előző szezonban megnyerte a Román Kupát, így kvalifikálta magát az Európa-liga-selejtező első körébe.

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője a Nemzeti Sportnak beszélt a csütörtöki, Corvinul elleni Európa-liga-mérkőzés első felvonásáról, a keretről és persze a jövő idénybeli remények is szóba kerültek.

„A Corvinul erős csapat, a hírek szerint a nyáron több meghatározó futballistát is szerződtetett. Múlt héten a Szuperkupáért játszott a FCSB-vel, és bár a bukarestiek nyertek 3-0-ra, észnél kell lennünk, mert a beszámolók szerint a Corvinul a román első osztályban is megállná a helyét. Biztosan nehéz feladat vár ránk, de a célunk nem lehet más, mint a továbbjutás!”

Nemzetközi meccs előtt rengeteg a teendő, ilyenkor döbbenünk rá, hogy míg más kluboknál különböző osztályok intézik a feladatokat, nálunk csak néhány ember. Ugyanakkor ez van, álljuk a sarat, megoldjuk ezt is! Az azonban biztos, hogy most őrültek háza van nálunk…

A paksi keretben nagy jövés-menés nem történt a nyáron, eddig Ötvös Bence érkezett Kisvárdáról, míg Könyves Norbert végül szerződést hosszabbított.

„Jelen helyzetben nem szeretnénk senkit sem szerződtetni, ha valaki távozik, akkor persze változik a helyzet, mert megfelelően pótolnunk kell az illetőt. Hahn János erős megfázással bajlódik, rá még egy ideig nem számíthatunk, ez nyilván nagy érvágás nekünk. Szélpál Norbert műtéten esett át, részlegesen elszakadt egy ín a lábában.

Erősségünk lehet, hogy a keretünk egyben maradt, nagy változás nem történt. Összeszokott, erős karakterekkel teletűzdelt együttes a miénk, akik a helyén tudják kezelni az előző idénybeli sikereket. Tisztában vagyunk azzal, hogy megismételni nehéz, sőt szinte lehetetlen a Magyar Kupa-győzelmet és a bajnoki ezüstérmet. Rutinos futballistáink tudják, hogy ez nem lehet teher számukra a következő idényben.

A Paks most csütörtökön, 19:00-kor lép pályára a román Corvinul ellen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC