nb1.hu

A németek már készülnek a Magyarország elleni is: Neuer utódja többször is csalódottságot érzett

Beszélt a visszavonult játékosokról is.

Németország felkészülése már folyamatban van az első mérkőzésükre az Európa-bajnokság megrendezése után, amikor szombaton Düsseldorfban lép pályára Magyarország ellen – jelentette a német szövetség honlapja. A nemzeti csapatuk kapusa, a 32 éves Marc-André ter Stegen beszélt új szerepéről, mint az ország első számú kapusa, korábbi csalódásairól és a 2026-os világbajnokságról.

ELSŐSZÁMÚ KAPUS

„Nyilvánvalóan különös érzés volt megérkezni egy nagyrészt változatlan keretbe, mindössze három-négy új játékossal. Várom az új kihívásokat, és természetesen sikeres szeretnék lenni. Nagyon megható volt hallani a kedves szavakat a csapattársaimtól és az edzőtől – tényleg megmelengeti az ember szívét. Az volt a célom, hogy én legyek az első számú kapus, de az elmúlt évtizedben ez nem igazán sikerült. Manuel Neuer volt előttem, aki hihetetlen karriert futott be, és képes volt ellenállni a pozíciójára pályázó kihívásoknak. Ismét gratulálok neki mindahhoz, amit a válogatottban és a klubszinten is elért.”

KORÁBBI CSALÓDÁSOK

„Mindig vannak olyan pillanatok, amikor azt gondolod, hogy ez egyszerűen nem fog megtörténni veled. Az elmúlt években számos eset volt, amikor szoros volt a verseny, de többnyire Manuel Neuer javára dőltek el a dolgok. Úgy gondolom, hogy mindig profi maradtam, de sokszor nagyon csalódott voltam. Ez csak egy olyan dolog, amit el kell fogadni. Ez az egész sokat tárgyalt téma volt az elmúlt években, és voltak frusztrációim is, de sosem adtam fel, és a csapattársaim is elismerték ezt.”

CÉLOK

„Korábban is mindig ugyanaz volt a célom: minden mérkőzést és minden percet a lehető legjobban játszani, és ez nem változott. A nemzeti csapatban az általános cél az, hogy sikeresek legyünk és inspiráljuk az egész országot.”

Csodagól: Szalai Ádám visszaemlékezett a németek elleni sarkazására

NEUER, KROOS, MÜLLER ÉS GÜNDOGAN VISSZAVONULÁSA

„Amikor elveszítünk egy olyan játékost, aki hosszú időn keresztül meghatározó volt, az mindig nehéz. Most fiatal játékosokat kell beépítenünk, akik betölthetik ezeket a szerepeket, ahogyan az elmúlt években is tettük. Fiatal csapatunk van, és egy nagyszerű kapitányunk, így jól felkészültünk.”

A KAPUSPOZÍCIÓ JÖVŐJÉRŐL

„Jól állunk. Sok nagyon jó kapus van Németországban, akik még sokáig játszhatnak. Jelenleg bőségben vagyunk, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de ez most nem a legfontosabb.”

NEMZETEK LIGÁJA

„Nyilvánvalóan minden meccset meg akarunk nyerni, és minden alkalommal a legjobbat akarjuk nyújtani. A Nemzetek Ligája nagyon fontos lehet számunkra, és nagyszerű mérkőzések állnak előttünk.”

2026-OS VB

„Függetlenül a tornától, sikeresek akarunk lenni. A legfontosabb feladatunk, hogy erre a sikerre felkészüljünk. Ezt láthattuk az Európa-bajnokságon is, és ez izgalomba hozta az embereket. Nagyszerű hangulat volt, és ezt meg akarjuk tartani. Szeretnénk nagy hatást gyakorolni a 2026-os világbajnokságon, és versenyképesek lenni, bár az még elég messze van…”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC