nb1.hu

A német válogatott példaképként szolgál a magyarok csoportellenfelének edzője számára

Nemcsak a hazájában, hanem a Bundesligában is sztár volt.

Szergej Barbarez, Bosznia-Hercegovina válogatottjának edzője, izgatottan készül a Németország elleni, pénteki Nemzetek Ligája mérkőzésre. Az egykori Bundesliga-sztár példaképének tekinti Németország futballját, és elismerően beszélt Rudi Völler és Julian Nagelsmann közös munkájáról – jelentette a német szövetség honlapja. A csoport másik két tagja Magyarország és Hollandia.

Barbarez a német csapat játékstílusa mellett a beilleszkedési kultúrájukat is dicsérte, amit különösen fontosnak tart a mai nyugtalan időkben. A pénteki találkozó a bosnyák szakember számára különösen fontos, hiszen hazai pályán, Zenicában debütál nemzeti csapata élén.

Barbarez karrierje: Jugoszláviától Németországig

Szergej Barbarez Boszniában, Mostarban született, ám karrierje során a német futballban ért el sikereket. A kezdeti években az FK Velež csapatában játszott, majd a jugoszláv hadseregben szolgált, majd Németországba került a nagybácsijához. Végül a Hannover 96 csapatához csatlakozott. Pályafutása során olyan neves klubokban szerepelt, mint az Union Berlin, Hansa Rostock, Borussia Dortmund, és legnagyobb sikereit a Hamburger SV-nál érte el, ahol a Bundesliga gólkirályává vált. A bosnyák válogatottban 46 mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Bosznia-Németország: nagy kihívás Barbarez csapatának

Barbarez első hazai mérkőzése nem lesz könnyű, hiszen Németország az egyik legerősebb csapat a Nemzetek Ligájában. Az edző kiemelte, hogy a bosnyák válogatott sokat tanulhat a német válogatottól, különösen a szervezettség és a futballkultúra terén. A német válogatott minden szempontból kiemelkedő, és Bosznia számára ez egy nagy próbatétel lesz hazai pályán.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC