nb1.hu

A Nagyerdei Stadionban még veretlen, Izrael ellen nem megy a magyar válogatottnak

Nego és Dárdai játéka kérdéses.

A magyar labdarúgó-válogatott Dublinban, több mint másfél év és 14 veretlenül megvívott találkozó után kapott ki.

Fájó utolsó percek Írországban, megszakadt a magyar válogatott veretlenségi sorozata

Marco Rossi szövetségi kapitány elégedett volt játékosai hozzáállásával, mert az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, így egyéni hibák eredményezték a váratlan kudarcot – írja az MTI. Ami némi aggodalomra ad okot a magyar szakembernek, hogy Nego Loic és Dárdai Márton is kisebb sérülést szenvedett, így kérdéses, hogy tudják-e vállalni a fellépést Debrecenben.

A hajdúsági városban, a régi Nagyerdei Stadionban mindkét találkozóját megnyerte a nemzeti együttes: 8-2 Lengyelország (1949), 3-1 Finnország ellen (1979). Az új létesítményben egy győzelem és egy döntetlen a magyar válogatott mérlege, miután 2014-ben 2-2-t játszott Dániával, egy évvel később pedig 4-0-ra verte Litvániát.

Izrael ellen a papírforma szerint folytatható ez a jó sorozat, ugyanis az elmúlt másfél évben igazán értékes győzelmet egyáltalán nem ért el a rivális, a tavalyi Európa-bajnoki selejtezősorozatban mindössze Andorrát és Fehéroroszországot tudta felülmúlni egyaránt kétszer, miközben Koszovó, Románia és a magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő Svájc ellen nyeretlen maradt.

A vendégek szinte hazalátogatnak Magyarországra, ugyanis ebben a periódusban négy meccsüket is itt játszották, ebből háromszor pályaválasztóként a gázai fegyveres konfliktus miatt. Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban és a felcsúti Pancho Arénában két-két alkalommal szerepeltek, a mérlegük egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereség. A legfájóbb kudarc is Magyarországon született, amikor Izrael márciusban 1-0-s előnyről 4-1-re kikapott Izlandtól az Eb-pótselejtező elődöntőjében, amivel eldőlt, hogy a csapat nem lesz ott a németországi kontinensviadalon.

A két csapat egymás elleni mérkőzései eddig 1 magyar siker mellett 2 döntetlent és 2 izraeli győzelmet hoztak. A mostanit megelőző barátságos találkozót közel 12 éve rendezték, ami 1-1-es döntetlennel zárult a Puskás Ferenc Stadionban.

Az újabb magyar-izraeli felkészülési mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik.

A két nemzeti válogatott korábbi mérkőzései:
2012.08.15., Budapest: Magyarország-Izrael  1-1 – barátságos (gól: Dzsudzsák Balázs)
2009.02.11., Ramat Gan: Izrael-Magyarország  1-0 – barátságos
2000.06.03., Budapest: Magyarország-Izrael  2-1 – barátságos (gólok: Illés Béla, Horváth Ferenc)
1995.08.16., Siófok: Magyarország-Izrael  0-2 – barátságos
1992.09.23., Budapest: Magyarország-Izrael  0-0 – barátságos

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC