nb1.hu

A Midtjylland vezetőedzője megemlítette a Fradi-szurkolókat

Minden eshetőségre fel akarnak készülni.

A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén az FTC 2-0-s vereséget szenvedett a dán Midtjylland otthonában. A találkozón Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa, tizenegyest is hárított. A mérkőzésről Thomas Thomasberg, a hazaiak vezetőedzője is elmondta a véleményét.

FORDULÓPONT

Thomasberg azzal kezdte, hogy elárulta, mikor érezte először, hogy jó eredményt érhetnek el.

„Amikor a második félidő első két-három percében játszottunk, már akkor azt éreztem, hogy ez nagyon jól nézhet ki, és így is lett. A győzelem és a teljesítmény természetesen hitet és reményt ad mindenben, amit csapatként el akarunk érni. A második félidőben jól játszottunk a labdával és a nyomás alatt, és talán reméltük, hogy szerezhetünk még egy gólt, hogy még jobb kiindulási helyzetbe kerüljünk.”

BL: Dibusz büntetőt hárított, de így is kikapott a Ferencváros Dániában

ATMOSZFÉRA

A vezetőedző arról is értekezett, mi várhat rájuk a visszavágón.

„Jövő héten egy olyan stadionba megyünk, ahol a szurkolóik előre fogják hajtani őket, erre fel kell készülnünk, és készen kell állnunk minden másra is, nem csak a védekezésre, mert megpróbálnak majd az első sípszótól támadni.”

DÖNTŐ CSERE

A dánok ismét jól védekeztek, ám nem csak ez kellett a diadalukhoz. A Midtjylland sorozatban harmadik tétmeccsén hozta le kapott gól nélkül, különösen a támadósor, kombinálva egy sor taktikai fogással, jól teljesített.

Az FTC edzője a hibákról, a visszavágóról és Marquinhos pótlásáról is beszélt

„Franculino becserélése után jól mozgott be az üres területekre, néhány lövése is volt, és fontos gólt szerzett. Nagyobb bátorsággal játszottunk, mint az első félidőben, jobban helyezkedtünk a középpályán, a széleket jobban megjátszottuk, ami néhány rést nyitott, ahol nehezen tudták kezelni Aral Simsirt és Darío Osoriót.”

„Darío nyomásgyakorlása lenyűgöző volt. Ez adta nekünk az első gólt, és bár nem csillogott teljesen a támadásban, segíti a játékunkat, amikor olyan játékosunk van, aki ilyen keményen dolgozik.”

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

FC MIDTJYLLAND–FTC 2–0 (1–0)

Herning, Arena Herning, 8449 néző. Vezette: Matej Jug (Matej Zunic, Manuel Vidali) – szlovénok
MIDTJYLLAND: E. Ólafsson – J. Andersson, Diao, Bech, Juninho (A. Gabriel, 70.) – Osorio (Römer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), E. Martínez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), O. Sörensen. Vezetőedző: Thomas Thomasberg
FTC: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Maiga (Abu Fani, 55.) – Zachariassen – A. Traoré, Pesics (Ben Romdan, 55.), Kehinde (Civic, 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen
Gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
A visszavágót augusztus 13-án 20 órától rendezik a Groupama Arénában.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC