nb1.hu

A Midtjylland kapusa életre szóló élményt kapott a B-középtől

A Fradi-tábor nem könnyítette meg a kiválóan védő izlandi kapus amúgy sem könnyű dolgát.

Mint ismert, a Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a dán Midtjylland ellen a a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Ezzel kiesett a legrangosabb európai kupasorozatból, és az Európa-ligában folytathatja. A találkozót remekül kezdte az FTC, főleg az első félidőben játszott kifejezetten impozánsan, ami a dánok izlandi kapusa szerint is komoly nehézségeket okozott a vendégeknek.

„Az egész csapat számára nagyon nehéz volt az első félidő. A Ferencváros nagyon agresszív volt, nekünk pedig gondjaink voltak a passzjátékunkkal a jó letámadásuk miatt. A második félidőre szerencsére tudtunk fordítani a mérkőzés menetén. A gól után egyre magabiztosabbá váltunk” – kezdte az értékelést Elías Rafn Ólafsson a vegyes zónában.

Látva a mérkőzés alakulását, a Midtjylland vezetőedzője, Thomas Thomasberg már a 30. percben cserére szánta el magát. A sárga lapos Askildsen helyére az odavágón büntetőt hibázó Simsirt tette be.

„Kapusként erről nem én tudom a legtöbbet mondani erről a taktikai váltásról, de úgy éreztem, onnantól határozottabbak voltak a játékosaink a labdabirtoklás során. Pontosan nem tudom, mit kért a mester a többiektől, de azt hiszem ez volt a legpozitívabb hatása a változtatásnak” – mondta Ólafsson.

A kapus a meccs hőse lett, a Sofascore 8.9-es osztályzattal jutalmazta teljesítményét. Alighanem helyesen, hiszen tíz lövés érte a kapuját, amiből csak egyszer, közvetlenül közelről, egy kipattanóból tudta őt mattolni a Fradi.

Nagyon jó lövések érkeztek a kapumra, az egész meccsen nehéz dolgom volt. A legnagyobb védésemnek azt éreztem, amikor a második félidő elején éppen csak a kapufa mellé tudtam tolni a lövést (Rommens kísérlete után – a szerk.)” – fogalmazott a kapus.

„Szóltak, hogy ilyet itt nem hordunk”- Rommens lila ingben jött az FTC-hez

Ólafsson a Ferencváros támadói mellett a Groupama Aréna légkörét is dicsérte.

Egészen elképesztő volt a stadion atmoszférája. Az első félidő volt a nehezebb, hiszen akkor a Fradi ultrái voltak a hátam mögött. Nem könnyítették meg a dolgom, hiszen végig nagyon hangosan szurkoltak. Az biztos, hogy ez egy életre szóló élmény lesz.

A Midtjylland a BL-selejtező playoffjában a Slovan Bratislava csapatával játszik, míg a Fradi az EL-ben a Klaksvík-Banja Luka párharc győztesével vív meg a főtábláért.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC