nb1.hu

A megye I-ben indul a Haladás, közel lehet a megoldás, a játékosok kitartanak

Napokon belül kiderülhet, hogy mi lesz a végső döntés.

Kedden szurkolói találkozót tartottak a szombathelyi városházán – jelezte a savariaforum.hu.

A Haladás részéről Keringer Zsolt, a Szurkolói Kör elnöke köszöntötte a résztvevőket: több szurkolót, városi képviselőt, a klub játékosait (Rácz Barnabás, Jancsó András, Szakály Attila és Tarján Patrik is megjelent), az Illés alapítvány és a HVSE képviselőit, valamint dr. Nemény András polgármestert. Az eseményre meghívót kapott a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt és az ügyvezető, Szántó Erzsébet is, de ők nem jelentek meg.

„Azt szögezzük le a legelején: az önkormányzat nem engedi el a Haladást, ma azért jöttünk össze, hogy megoldást találjunk a kialakult helyzetre” – mondta a polgármester, megerősítve: mindenképp a megye I-ben indulnak, erre pedig az Illés Akadémiának és a Haladás VSE-nek is van jogosultsága.

Itt több résztvevő is megszólaltak a felek részéről, majd amikor a találkozó végén már úgy tűnt, nem születik megfelelő megoldás, dr. Károlyi Ákos jegyző kért szót: a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. igényelné meg a Haladás VSE-től az indulási jogot, így egyelőre időt lehetne megtakarítani azzal is, hogy nem kell új céget létrehozni. A HVSE-nek tíz napon belül válaszolnia kell a felkérésre, azaz tiszta lesz a helyzet, kiderül, hogy Homlok Zsolt ezúttal állja-e a szavát. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat tárgyalásokat folytat az Illés Akadémiával, hogy legyen mindenképpen egy B-verziója is a városnak – írta a savariaforum.hu.

A játékosok részéről Szakály Attila jelezte, hogy egyelőre többen is kitartanak, de voltak és vannak ajánlataik. Végül az a javaslat született, hogy ők minél hamarabb kapjanak új szerződést.

A két és fél órás találkozó végén a polgármester szavazásra bocsátotta a lehetséges forgatókönyveket, amelyeket a szurkolók döntő többsége megszavazott. A savariaforum.hu megjegyzi: napokon belül eldőlhet, mi lesz a történet vége és hogyan folytatja a klub.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC