nb1.hu

A Manchester City lecsapott Gazdag Dániel korrekordot döntő klubtársára

A fiatal támadó középpályásra ígéretes karrier vár.

Gazdag Dániel klubtársa, Cavan Sullivan szerdán bemutatkozott a Philadelphia Union csapatában, ezzel ő lett az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) történetének legfiatalabb játékosa. A magyar válogatott támadója végigjátszotta a sereghajtó New England Revolution ellen 5-1-re megnyert alapszakasz-mérkőzést, ám ezúttal nem ő került rivaldafénybe.

Sullivan 14 éves és 293 napos korában lépett pályára a találkozó 85. percében. Az MLS eddigi korrekordját Freddy Adu tartotta, aki 13 nappal volt idősebb 2004-ben, amikor első alkalommal szerepelt a DC Unitedben. Jelenlegi szerződését májusban írta alá a Philadelphia Unionnál, és a megállapodás azt is tartalmazza, hogy 18 éves korában elengedik a Manchester Cityhez.

A friss Európa-bajnok spanyol Lamine Yamal 15 éves és 290 napos volt, amikor bemutatkozott az FC Barcelonában. Az argentinok sztárja, Lionel Messi 17 évesen lépett pályára először a katalánoknál, 2004-ben.

A forduló másik mérkőzésén Sporting Kansas City 2-1-es vereséget szenvedett a Vancouver Whitecaps otthonában. A 200. bajnoki találkozóján Sallói Dániel végig a pályán volt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC