nb1.hu

A Magyarország elleni meccs után is kitart döntése mellett a bosnyákok szövetségi kapitánya

A legjobbról is nyilatkozott.

Gól nélküli döntetlennel zárult a magyar és a bosnyák válogatott Nemzetek Ligája mérkőzése. A találkozón a magyar csapat előtt adódott több lehetőség a gólszerzésre. A mérkőzést követően Szergej Barbarez, a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya értékelte a találkozót.

Az első fordulóban a bosnyák válogatott Hollandiában 5-2-es vereséget szenvedett, ám a második fordulóban, a Puskás Arénában már sikerült pontot szereznie Szergej Barbarez csapatának. Ezért érthető módon felszabadultabban nyilatkozott a lefújás utáni sajtájékoztatón. Mondanivalóját témakörönként közöljük.

RENGETEG FUTÁS UTÁN

„Voltak kisebb lehetőségeink, bátrabban kellett volna támadnunk. Minden meccsen nyerni akarunk. A középpályán még mindig keressük a megfelelő játékosokat, figyelembe véve azt is, hogy mennyit játszanak a klubjaikban. A cseréinknél például látszott, hogy hiányzik a tapasztalat. Hollandiában rengeteget futottunk, de nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Most viszont voltak olyan támadásaink, amelyekkel sikerült zavart okoznunk a magyar csapat számára, de ezen a meccsen a biztonság volt a legfontosabb számunkra.”

A magyar válogatott és a küzdelem dominált, a bosnyák kapus volt a hős Budapesten

JÁTÉKPERCEK

„Mindig győzelemre törekszünk. A középpályára még keresünk megfelelő játékosokat. Nagyon fontos, hogy a futballisták mennyit játszanak a klubjaikban. Ugyanakkor voltak olyan játékosok, akik kevesebb játéklehetőség ellenére is pályára léptek. Számunkra a legfontosabb ezen a mérkőzésen a biztonság volt. Zárt védekezésből szerettünk volna kontrákat vezetni, de a terv második fele nem valósult meg.”

Osztályzatok: nem véletlenül követelték sokan a kezdőbe a Puskás Akadémia játékosát

A JÖVŐ

„Rossz edző és rossz szövetségi kapitány lennék, ha csak arra figyelnék, hogy ne kapjunk gólt. A cseréimmel is megmutattam, hogy olyan játékosokat küldtem pályára, akik képesek a kreatív játékra. Ez a tervünk azonban nem vált be, mert nem tudtak sokat hozzátenni a teljesítményünkhöz. Több fiatal tehetségünk van, akiket fokozatosan kell beépítenünk a csapatba. Ha lenne két kiváló szélsőm, már a következő meccsen több támadóval játszanánk. Bízom benne, hogy a jövőben megtaláljuk ezeket a játékosokat.”

A LEGJOBB

„Mindenki biztos lehet benne, hogy a padon és a sajtótájékoztatókon is megvédem a döntéseimet. A kapusposzton nem szokásom cserélgetni. Elköteleződtem Nikola Vasilj mellett. Sokat beszélgettem vele a mérkőzés előtt mindhárom nap, és kitartok a döntésem mellett.”

Egyértelmű döntést hozott a Gulácsi és Dibusz sorsáról is beszélő Marco Rossiról a meccsközönség

EMLÉKEZTETŐ

NEMZETEK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
A-LIGA, 3. CSOPORT

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Budapest, Puskás Aréna, 46 443 néző. Vezette: Guida (olasz)

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), W. Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth K., 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai D. – Sallai R., Varga B. (Ádám M., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC