nb1.hu

A magyarokat is érinti: az alkoholfogyasztás betiltását fontolgatja a kölni hatóság az Eb-n

A magyar válogatott első csoportmérkőzésének helyszínén szigorú szabályok bevezetéséről tárgyalnak.

Közel 100 nap múlva, június 14-én kezdődik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság. Kölnben a nyitómérkőzés utáni napon rendezik az első találkozót, a város polgármestere, Henriette Reker és Nancy Faeser belügyminiszter meglátogatta a RheinEnergie Stadiont.

Július 15-én, 15:00 órától a magyar válogatott Svájc ellen éppen Kölnben lép pályára az első csoportmérkőzésén, de a skót-svájci, a belga-román és az angol-szlovén összecsapást is ebben a stadionban rendezik. Az angol és skót fanatikusok tömegei valószínűleg ellepik majd az óváros kocsmáit, de a kölni polgármesternek nincs kétsége afelől, hogy a dolgok békések maradnak.

„Sok nemzet szurkolóit látjuk vendégül és tisztában vagyunk a felelősségünkkel. Szeretnénk megteremteni a biztonságos és békés környezetet, amiről konkrét elképzeléseink vannak.”

Szeretettel várunk mindenkit Kölnben. Nem szeretnénk senkit azzal vádolni, hogy erőszakos akciókat tervezne a városunkban. Lehetőségünk van rá, hogy a szurkolókat felügyelet alatt tartsuk, és olyan területekre irányítsuk őket, ahol jegy nélkül is élvezhetik a futballfesztivált.

Németország belügyminisztere, Nancy Faeser is optimista.

„A várakozás egyre nő, Köln szenzációsan felkészült! A hatósági és a biztonsági hálózat jól ki van építve, ráadásul Skócia és Anglia rendőrei is a helyszínen lesznek. Hiszünk abban, hogy amikor a szurkolók felismerik saját rendőreiket a stadionjukból, tudni fogják, meddig mehetnek el. A 2006-os világbajnokságon már alkalmaztuk ezt a koncepciót.”

Martin Lotz rendőrparancsnok csapatával meglátogatta a novemberi Anglia–Málta Eb-selejtezőt, ahol figyelemmel követték a Wembley-ben érvényes szabályokat: a lelátókon tilos volt az alkoholfogyasztás és a szurkolók csak akkor állhattak fel a helyükről, ha gólt lő a csapatuk. A helyi hatóságok tervezik az előbbi szabály bevezetését.

Jelenleg az alkohol tilalmáról tárgyalunk. Nemcsak a stadionban, hanem a városban is jelentős rendőri jelenlét várható. Reméljük, hogy minden békés marad.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC